Fins al pròxim 8 de setembre pot visitar-se a l’Alfàs del Pi una exposició col·lectiva de pintura i escultura en la qual participen alumnes del taller de pintura acrílica que imparteix Toni Ferri en el CEAM de Callosa d’en Sarrià i del Taller d’Escultura que ha desenvolupat enguany a la Casa de Cultura de l’Alfàs.

El taller de pintura acrílica del CEAM de Callosa es va crear en 2018. Una quinzena de majors de 60 anys aprenen i perfeccionen aquesta tècnica, donant curs al seu estil personal, tant en dibuix com en pintura. “Molts d’ells no havien agafat un pinzell en la seua vida i, després de dos anys, han superat àmpliament l’aprenentatge aconseguint esplèndids resultats”, ha destacat el seu professor, Toni Ferri.

L’exposició que acull la Casa de Cultura de l’Alfàs constitueix un bon exemple d’això, amb quasi mig centenar d’obres de diferents estils que presenten ara una quinzena d’alumnes i alumnes amb molta il·lusió. En aquest curs, que s’ofereix per a la gent gran de tota la Marina Baixa, l’alumnat aprén i perfecciona la tècnica de la pintura acrílica.

En aquesta exposició també es presenten els treballs de l’alumnat del taller d’escultura que Toni Ferri ha impartit a la Casa de Cultura. Una dotzena de peces en les quals es mostra la seua evolució al llarg del curs, en el qual han aprés diferents tècniques escultòriques, partint del modelatge en fang i passant a continuació a la talla en pedra blana, com a pedra sabó o alabastre.

Durant el curs, “els alumnes aprenen el sentit de l’espai i del volum, així com la utilització d’eines adequades a cada material, introduint la talla en fusta com a complement”, ha explicat Ferri. Superada la fase amb pedres blanes i fusta, s’inicien en un altre cicle més especialitzat, passant a les pedra arenisques per a, a continuació, treballar amb altres de major qualitat com el marbre.

Des de la regidoria de Cultura, l’edil Manuel Casado convida a tota la població de l’Alfàs i comarca a visitar aquesta exposició i gaudir amb el talent col·lectiu de persones que s’inicien ara en el món de l’art.