La Càtedra Iberoamericana ‘Alejandro Roemmers’ d’Indústries Culturals i Creatives (UMH) ha sigut convidada a participar en el World Fòrum 4.0 (WF4.0) que reunirà experts, líders polítics, CEOs, gerents, governs, empreses i organitzacions vinculades a la quarta revolució industrial, les característiques principals de la qual es van accelerar amb la pandèmia de coronavirus, per la qual cosa consideren els organitzadors que és indispensable el debat sobre les solucions i eines a utilitzar en la post pandèmia, tenint en compte que molts dels canvis van arribar per a quedar-se.

Sota el lema “Cap al món de la post-pandèmia”, l’esdeveniment es desenvoluparà durant els dies 20 i 21 d’Octubre de 2021 mitjançant un fòrum central i huit fòrums temàtics de debat, en els quals més de 50 experts i figures públiques internacionals compartiran els seus coneixements en les àrees d’Indústries Creatives, Màrqueting i Comunicació, Govern, Societat,

Dona, Dret & Regulacions Globals, a més d’un espai per a temes lliures que seran abordats en el Free Fòrum 4.0. Així mateix, se celebraran esdeveniments previs al Fòrum Mundial i durant el mateix (presentacions preliminars i avanços dels diferents expositors).

L’organització de l’esdeveniment –que serà 100% en línia i s’emetrà en directe en espanyol i anglés- està a càrrec de Social International University (SIU), la Federació Internacional d’Associacions de Multimèdia (FIAM), i l’Institut Global Sud-Sud d’Indústries Creatives Digitals (IDCI). L’edició 2021 serà allotjada per la Fundació Global Democràcia i Desenvolupament (FUNGLODE), presidida pel Dr. Leonel Fernández Reyna, qui fora tres vegades president de la República Dominicana. L’accés és lliure i gratuït a través de la web oficial worldforum40.org-

El Fòrum Central configura un espai de reflexió i anàlisi per a líders i pensadors. El tòpic principal serà el món post-pandèmia, els seus desafiaments i el seu context global i regional. Intervindran: Bimalendra Nidhi, ex Vice-primer Ministre de Nepal; Palitha TB Kohona, ambaixador de Sri Lanka a la República Popular de la Xina; David Uscher, ambaixador del Canadà a l’Argentina i Paraguai; Enrique Avogadro, ministre de Cultura de la Ciutat Autònoma de Buenos Aires; K G Kenye, parlamentari (Rajya Sabha) de la República de l’Índia; Hervé Fischer (el Canadà), President Mundial de la Federació Internacional d’Associacions de Multimèdia (FIAM); Leonel Fernández Reyna, ex President de la República Dominicana.

El Fòrum Indústries Creatives centrarà la seua atenció en la importància dels actius intangibles i la seua relació amb els formats productius inherents als sectors públic i privat. Participaran: Edna Dos Santos (el Brasil), Vicepresidenta de la Federació Internacional d’Associacions de Multimèdia (FIAM); José Jaime Linares (Espanya), president de l’Associació Nacional de Professionals de la Producció Audiovisual (APPA); Ricardo Dal Farra, professor d’arts electròniques i música en Concòrdia University (el Canadà; Juan José Sánchez Balaguer, codirector de la Càtedra Iberoamericana ‘Alejandro Roemmers’ d’Indústries Culturals i Creatives (Universitat Miguel Hernández, Espanya); Germán Escorcia (Colòmbia), cofundador del International Future Creation Center; Gerardo Neugovsen (Països Baixos), director d’Innovació en Social International University; Andrés Gribnicow, ex Secretari de Cultura i productivitat de l’Argentina; Manish Uprety F.R.A.S. (l’Índia) – Special Advicer ALCAP (Àsia & Africa); Marcelo Decoud (Paraguai), director adjunt de la Confederació Mundial d’Educació; Jorge Alfredo Carballo Concepción, Universitat de l’Havana (Cuba).

El Fòrum Màrqueting & Comunicació té com a ponents a Luis Salvador Cervantes, vicerector de la Universitat de la Vall de Atemajac (Mèxic); Gabriel Torres Espinoza (Mèxic), president de l’Associació de Televisions Educatives i Culturals Iberoamericanes (ATEI); Rosa Jiménez Cano (Espanya), corresponsal d’El País en Silicon Valley; Daya Thussu (Gran Bretanya), fundador de la revista Sage Global Mitjana and Communication.

El Fòrum Dona presentarà experiències de dones en el sector públic, privat i en l’acadèmia. Participen: Angèle Bouffard (Canada), directora de Women International University; Gunvenna Chadha, secretària general adjunta de la Federació de Cambres de Comerç i Indústria de l’Índia; Natalya Spicker (USA), presidenta de Sheworks!; Noemí Weis (el Canadà), fundadora de FilmBlank; Nieves Macchiavelli, jutgessa, docent en Universitat de Buenos Aires (UBA); Marie-Claude Boudreault (el Canadà), Consultora estratègica del Sector Públic; Veronik Carrier (el Canadà), CEO i fundadora de Technik Vox; Carolina Ortiz (Paraguai), directora acadèmica de l’Institut Stael Ruffinelli d’Ortiz English; Sandra Herrera (Colòmbia), directora de l’Escola Internacional Creativa & d’Innovació; Mónica Reinartz Estrada (Colòmbia), vicerectora acadèmica de la Universitat Nacional de Colòmbia; Miriam Preckler Galguera, directora de l’Organització d’Estats Iberoamericans a Paraguai.

En el Fòrum Dret i Regulacions Globals parlaran Daniel Elías, expresident del Consell Federal de Seguretat Social de la República Argentina; Marcela Mejía (Colòmbia), advocada especialista en assessoria jurídica d’empreses; Anníbal Pardini (l’Argentina), advocat especialista en Dret i tecnologia.

El Fòrum Tecnologia reuneix a Irene Presti, vicepresidenta Agència Connectivitat, Govern de la Província de Córdoba (Argentina); Moacyr Alves Jr. (el Brasil), cofundador 7Wplay Esports; Mara Ares (l’Argentina), CEO d’Ares Gaming Labs LLC; José Zárate (el Perú), CEO de Stamping.io; Daniel González (l’Argentina), CEO de Mr. Dron.

En el Fòrum Societat es presenten espais de pensament inherents a l’educació i patrimoni cultural. Intervenen: Angela Machado Rocha, doctora en Energia i Medi Ambient, docent en Universidade Federal dóna Bahia (el Brasil); Emilio Salomón (l’Argentina), CEO de Social International University; Javier Calviño Pazos, ex coordinador general de AECID, president de la Fundació Tallamar; i Anníbal Manavella (l’Argentina), president del Centre Cultural Canadà (Córdoba, Argentina).