La Càtedra IARICC homenatja a Miguel Hernández a Mèxic

La Càtedra IARICC homenatja a Miguel Hernández a Mèxic

La Càtedra Iberoamericana ‘Alejandro Roemmers’ d’Indústries Culturals i Creatives (IARICC), amb seu en la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques d’Oriola (UMH), col·labora en la presentació de l’Antologia Poètica Iberoamericana en homenatge a Miguel Hernández amb motiu del 80é Aniversari de la defunció del poeta. L’acte tindrà lloc dissabte que ve 4 de febrer a la Ciutat de Mèxic. Aquest esdeveniment forma part de la IV Conferència Global d’Investigadors Universitaris sobre temes del món hispà que va comptar amb la participació de la Càtedra IARICC i es va celebrar a Nova York l’any passat.
En aquesta ocasió, la seu de Konesh Solucions, situada en Tuxpan 64, colònia Roma Sud, a la Ciutat de Mèxic, és el lloc triat per a l’homenatge que començarà a les 18.00 hores. Aquesta entitat mexicana s’ha destacat per la seua labor cultural i ara és l’organitzadora de l’esdeveniment, al costat de bi/Coa (Base Bicultural/Community of the Americas), Fundació Cultural Miguel Hernández i la Càtedra IARICC.
L’edició commemorativa del títol va ser creada per la Fundació del poeta a Oriola, la Càtedra IARICC i la Fundació FIDAL i RAW (Rosalía Arteaga The Glocal Women Foundation de l’Equador). Aquest llibre compta amb una selecció d’allò més destacat de la poesia de tots dos continents, així com una patrimoni de dones poetes en llengües originàries. Entre els autors es troben María Ángeles Pérez López (Espanya), Sergio Ramírez (Nicaragua), Luis García Montero (Espanya), Telmo Herrera (l’Equador), Rafael Courtoisie (l’Uruguai), Juan Carlos Mestre (Espanya), Miguel Ángel Zapata (el Perú), Victor Manuel Mendiola (Mèxic), Hugo Mujica (l’Argentina), i Xavier Oquendo Troncoso (l’Equador).
La taula de l’acte de presentació estarà conformada per Héctor Gutiérrez Machorro, director de Konesh Solucions, el poeta i editor Victor Manuel Mendiola, els doctors i poetes Carmen Nozal i Fernando Salazar Torres, i l’artista, poeta, gestora cultural i activista, Mónica Sarmiento Castillo Archer qui presidirà la taula. Durant aquest, la col·lecció serà entregada en forma de donació per al seu estudi, foment i resguard a dues institucions educatives de gran rellevància per a la formació intel·lectual i artística a Mèxic: La Universitat del Claustre de Sor Juana, seu del Centre de Documentació Sor Juana Inés de la Creu, i la Fundació per a les Lletres Mexicanes, pionera en el programa d’investigació “Enciclopèdia de la literatura a Mèxic”.
La Càtedra Iberoamericana ‘Alejandro Roemmers’ d’Indústries Culturals i Creatives manté amb bi/Coa (Base Bicultural/Community of the Americas) una col·laboració per a teixir xarxes de gestió i investigació entre institucions, projectes, països i empreses. Amb aquests esdeveniments, s’estén el suport per a futures col·laboracions entre els centres universitaris de Mèxic i la Càtedra IARICC. A més, l’aliança entre projectes continentals que coordina des de bi/Coa, Mónica Sarmiento, incorpora a l’humanisme com un element diferenciador en el diàleg econòmic. Això significa brindar solucions estratègiques on es requereix intuïció, flexibilitat i comprensió de les situacions socials i culturals. “L’humanisme i l’art com a elements diferenciadors permeten a les persones, a l’interior i a l’exterior de les empreses, orientar plans i actuacions, intencions i llenguatges per a les noves necessitats i competències del present”, subratlla Sarment.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X