La Càtedra Iberoamericana ‘Alejandro Roemmers’ d’Indústries Culturals i Creatives (IARICC), amb seu en la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques d’Oriola (UMH), participa en el Fòrum Mundial 4.0 (World Fòrum 4.0 – WF40), un fòrum internacional d’experts, líders polítics, gerents, CEOs, governs, empreses i diferents organitzacions vinculades a la quarta revolució industrial. En concret, aquesta edició acull la presència de més de 100 organitzacions internacionals, 120 expositors, 250 ponències lliures i un total de 89.000 assistents confirmats. El WF40 té lloc en línia i durant tres dies: 20 d’Octubre 2022 (Fòrum central i Fòrums temàtics), 21 d’Octubre 2022 (Amèrica 4.0), i 22 d’Octubre 2022 (Women 4.0 Open Day).
Juan José Sánchez Balaguer, codirector de la Càtedra IARICC, realitzarà una ponència sobre Patrimoni Cultural Intel·ligent i Metaverso, dins del ‘Fòrum Societat 4.0’ que tindrà lloc el divendres 21. “Tant per a la Càtedra com per a mi personalment és un honor que un Fòrum d’aquest nivell sol·licite la nostra participació i ens concedisca l’oportunitat d’expressar el nostre punt de vista sobre temes tan candents al costat d’especialistes internacionals de primer. En el nostre cas, considerem que és fonamental abordar des del punt de vista acadèmic i pràctic la gestió del Patrimoni Cultural Intel·ligent i la seua vinculació amb el metaverso”, expressa el Doctor per la UMH i Llicenciat en Periodisme i Ciències Polítiques.
L’accés al WF40 és gratuït i es desenvolupa 100% en línia en quatre idiomes distribuïts en 9 fòrums temàtics diferents. Els interessats poden inscriure’s en la web worldforum40.org, a més totes les ponències estaran disponibles en Spotify. L’organització de l’esdeveniment ha sigut a càrrec de Social International University, Federació Internacional d’Associacions de Multimèdia, Global South-*South Institute of Digital Creative Industries, Women International University i SIUx.
Les dues edicions dels anys 2020 i 2021 van estar centrades en debatre sobre el món 4.0 i la post-pandèmia, buscant solucions per a la situació que en aqueix moment es travessava. Aquesta edició aborda els models de desenvolupament 4.0 presents i futurs, tenint en compte els possibles abastos polítics, socials i econòmics. Altres temàtiques que ocupen el fòrum són: les noves indústries creatives, els nous models de negoci, monedes digitals, educació en el segle XXI, la comunicació, les estratègies de govern, l’abast social dels nous paradigmes, les regulacions legals, nous contextos laborals, la dona empoderada en el món 4.0 i la tecnologia de la quarta revolució industrial.