La cineasta villenense ha presentat al costat de la regidora de Festes l’enregistrament de “El último recuerdo” un curtmetratge amb tocs autobiogràfics centrat en la Processó de la Morenica el 8 de setembre.

La regidora de Festes, Maite Gandia, ha presentat “El último recuerdo” un curtmetratge de la directora Miriam Larragay que es gravarà a la ciutat els dies previs a Festes. “Es tracta d’un record personal ocorregut un dia 8 de setembre fa 20 anys”, assenyala la directora qui amb aquesta producció vol recordar a la seua mare morta en aqueixa època a causa del càncer.

Els treballs de producció del curtmetratge van començar a l’abril i el rodatge tindrà lloc els dies 2 i 3 de setembre, a més del dia 8 en la mateixa Processó de la Patrona. “Agrair a l’ajuntament i la Junta Central de Festes que ens faciliten el rodatge d’aquest curtmetratge”, ha indicat la productora, María Santacruz.

Les persones interessades a aparéixer en el curtmetratge com a figurants han de posar-se en contacte amb la productora a través del correu electrònic elultimorecuerdocortometraje@gmail.com o bé a través de la Junta Central de Festes. Es necessiten persones vestides amb els seus vestits festers o vestimenta pròpia de 1999. El 2 de setembre es figurarà l’entrada de la Verge a l’Església de Santiago.

Larragay va emigrar prompte de Villena i es va formar en Comunicació Audiovisual a la Ciutat de la Llum d’Alacant. Després d’una etapa com a actriu es va encaminar a la direcció. Compta amb un equip format en la seua gran majoria per dones. “Tinc 31 anys i veig l’entorn molt favorable, estem en el moment de major moviment femení gràcies al bon fer de les dones en la indústria”.

La idea del curtmetratge és arribar a molts festivals i poder recaptar diners per a l’associació APAC, de la qual va ser membre de la seua primera directiva la mare de la directora del curt. “El projecte de Miriam em va semblar boníssim i molt bonic a causa de l’amistat personal que m’unia amb la seua mare”, ha sentenciat Flori Romero de APAC.

Les persones interessades a conéixer més sobre la història i evolució del curtmetratge poden fer-lo a través de les xarxes socials en el perfil d’Instagram “El último recuerdo Shortfilm”.