La regidora d’Igualtat, Alba García, i la regidora de Cultura, Rosa Vidal, han presentat aquest matí la projecció aquest dimecres dels curts de la directora i escriptora Mabel Lozano en el Teatre Castelar a les 11.30 i 18.30 hores. El primer documental que es projectarà és el que porta per títol ‘Xiques noves 24 hores’.

Alba García ha explicat que “amb aquest documental Mabel Lozano pretén conscienciar sobre l’esclavitud sexual a través del testimoniatge de dones i xiquetes de l’Argentina, Colòmbia, Paraguai, el Perú i Espanya”.

L’edil d’Igualtat ha afegit que “és un negoci que mou al voltant de 32 milions de dòlars a l’any. L’ONU calcula que 2,4 milions de persones són víctimes del tràfic d’éssers humans, i d’elles el 79% són dones i xiquetes que han sigut introduïdes a Europa per a ser explotada sexualment”.

Aquest documental va dirigit a alumnes i alumnes de 4° de l’ESO i Batxiller. S’espera que acudisquen 300 xics i xiques procedents dels instituts La Torreta, La Melva i el Monastil, encara que la projecció comptarà amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

Per part seua, Rosa Vidal ha parlat del curt ‘El proxeneta: Pas curt. Mala llet’ que “seguint la línia de l’anterior documental, és impactant, directe i sense clivelles. Va al gruix del problema de la prostitució i el tràfic de dones, desplaçant per primera vegada el focus de les dones prostituïdes i centrant-se en la figura dels explotadors sexuals i consumidors”.

L’edil de Cultura ha continuat explicant que en ell s’exposa de manera crua i “sense embuts” la realitat d’un dels negocis més lucratius del món i mostra la baixesa del que s’amaga darrere donant xifres esgarrifoses. A aquesta segona projecció que es va realitzar a la vesprada i que serà gratuïta acudiran els alumnes d’FP pertanyents al CIPFP Valle d’Elda.

“Des del govern local hem organitzat aquest esdeveniment per a manifestar el rebuig més rotund a l’esclavitud sexual que pateixen milers de dones i xiquetes en el món, conscienciant a la ciutadania d’una situació que per desgràcia tenim més prop del que imaginem”, ha dit Vidal.