La Cinemateca d’Alacant de la Fundació Caja Mediterráneo tanca el seu curs 2018-2019 amb una programació que, durant els mesos de maig i juny, portarà a l’Aula de Cultura d’Alacant sis documentals de diversa temàtica sota l’epígraf “Per a comprendre el món”.

Tots els dilluns a les 20 hores, des del 6 de maig i fins al 10 de juny, l’Aula de Cultura d’Alacant acollirà les projeccions de sis documentals que no es van estrenar a les sales comercials de la ciutat. Tots els que no siguen en castellà, es projectaran en versió original subtitulada.

La Fundació Caja Mediterráneo ha centrat la programació de primavera de la Cinemateca en un conjunt de documentals que giren entorn de l’art i a diferents perspectives per a comprendre el món, algunes d’elles amb un marcat accent biogràfic.

La programació arranca el dilluns 6 de maig amb “Un dia més amb vida”, pel·lícula espanyola de animacón sobre el considera millor reporter de tots els temps, Ryszard Kapuściński. El periodista polonés va viatjar en 1975 a Angola, l’últim camp de batalla de la Guerra Freda, un viatge suïcida al cor de les tenebres que va transformar al periodista en escriptor. Aquest documental d’animació es va alçar, entre altres guardons, amb un premi Goya, premi en el fesitval de Sant Sebastià, o el premi del Cinema Europeu.

El 13 de maig es podrà veure “Michael H. Professió: Director”, dirigit per Yves Montmayeur sobre la carrera del realitzador Michael Haneke, amb entrevistes a alguns dels seus intèrprets habituals, com Isabelle Huppert, Juliette Binoche, etc.

La docuficción italiana “César ha de morir” es podrà veure el 20 de maig, aclamada pel·lícula dels germane Taviani, Ós d’Or a Berlín, que tracta la vida d’uns convictes en una presó italiana i el seu peculiar muntatge d’una obra de Shakespeare. Els assajos i la representació final del «Juli Cèsar» s’alternen amb la vida quotidiana dels reclusos en un film guanyador de nombrosos premis cinematogràfics.

El 27 de maig es projectarà “Che: un home nou”. Aquest documental argentí sobre un dels majors mites del Segle XX presenta la seua faceta més íntima, la seua contínua formació, l’estudi i el pensament en la consecució d’un món nou. El director del film, Tristán Bauer, mostra la particular mirada poètica del Che sobre la realitat.

“Anotacions de Frank Gehry” és primer llargmetratge documental realitzat pel llorejat cineasta Sydney Pollack sobre el famós arquitecte Frank O. Gehry, guanyador entre altres del premi Pritzker d’arquitectura. A Gehry li agrada fer anotacions; així comença el seu treball d’arquitecte. I partint de les anotacions originals que Gehry va realitzar per a cadascun dels seus grans projectes, Pollack analitza el procés que segueix l’arquitecte per a transformar aqueixa primera anotació abstracta en una cosa tangible.

La temporada 2018-2019 de la Cinemateca conclourà el 10 de juny amb la projecció de “El mestre és el xiquet”, documental francés dirigit per Alexandre Mourot. En aquesta pel·lícula s’exploren els valors, les pràctiques i els desafiaments que proposa María Montessori a través del dia a dia d’una classe d’educació infantil a França.

Les projeccions de la Cinemateca del Mediterrani tindran lloc tots els dilluns a les 20 hores a l’Aula de Cultura d’Alacant de la Fundació Caja Mediterráneo (Av. Doctor Gadea, 1). Les entrades poden adquirir-se en la taquilla de l’Aula de Cultura abans de l’inici de les projeccions per 2 euros, i també està disponible un bo de 10 sessions per 10 euros.