El Festival de Cinema Independent d’Elx, en el seu XLII edició, va guardonar amb la Palmera de Plata en la seua cerimònia de clausura a l’actriu Assumpta Serna. La intèrpret catalana, que compta en la seua haver-hi amb 25 premis internacionals fruit dels seus 227 actuacions, ha protagonitzat 27 pel·lícules i 43 produccions televisives.

Antón s’ha referit a la cita fílmica il·licitana com “un referent de 42 anys de prestigi a nivell nacional i internacional”, per a, a continuació, lloar el treball del jurat per reconéixer la qualitat. “Una de les intencions del Festival”, ha recordat l’edil, “és que arribe a tots els racons del municipi, amb projeccions i activitats transversals com les que s’han celebrat als cinemes Odèon, a l’Aula de Cultura de la CAM o en l’Aljub”.

Serna, per part seua, s’ha referit a Elx com “un oasi” que li recorda a molts moments bons de la seua existència en posseir una bellesa estimulant. També ha tingut bones paraules per a les projeccions en el l’Hort del Xocolater, i mostrat el seu gust pels curtmetratges: “Si es prengueren de debò, serien rendible per a la indústria, mereixen ser impulsats”.

El curtmetratge Skin, de l’estatunidenc Guy Nattiv va ser el gran triomfador de la nit en rebre dos premis, el que concedeix el públic del Hort del Xocolater i el premi Fundació Caja Mediterráneo a la millor producció.

L’alcalde, va ser l’encarregat d’entregar el premi «Ajuntament d’Elx al millor curtmetratge de ficció» que va ser per a la producció «Lay them straight» dirigida per Robert Deleskie.

Tal com va destacar l’alcalde en la seua intervenció, «aquest festival s’ha convertit per dret propi en un de les principals fites culturals després de quaranta-dues reeixides edicions, i a més s’ha consolidat com un dels més prestigiosos de la seua categoria i un autèntic referent en el gènere del curtmetratge. Per ací han passat grans directors de cinema del nostre país, que en l’inici de les seues carreres presentaven en aquestes pantalles els seus primers treballs… Alejandro Amenábar, Juanma Baix Ulloa, Álex de l’Església, Miguel Albaladejo, Salvador García, Javier Fesser o Javier Balaguer… entre altres. El que ens enorgulleix però també ens dóna la mesura de la importància real que el Festival de Cinema Independent d’Elx té».