El Museu Paleontològic d’Elx, conegut fonamentalment per la seua col·lecció paleontològica i mineralògica, ha organitzat una jornada de portes obertes per a aquest dijous 31 de gener a les 18.00 hores amb l’objectiu de donar a conéixer el treball que es realitza en la seua col·lecció de malacologia. Encara que es tracta d’una activitat gratuïta, és necessari realitzar una reserva prèvia telefonant al 965458803, ja que són places limitades.

Ja l’any 2011 els fons del MUPE van rebre una important donació, obrint una nova línia de treball. Naixia així, la col·lecció de petxines actuals. Fins hui, són tres les col·leccions que han sigut donades al museu en l’àmbit de la malacologia, disposant de més de 4.000 exemplars siglatges procedents de tot el món.

Durant la seua visita, els participants podran conéixer de primera mà el treball que hi ha després d’aquesta col·lecció: neteja, consolidació de les peces, catalogació, inventariat i conservació. Aquest recorregut pel museu il·licità portarà als visitants a descobrir la zona de treball i d’investigació, finalitzant amb una visita a la col·lecció exposada.

Aquesta proposta s’emmarca dins del programa de comunicació de la ciència del museu, el projecte didacPAL, gràcies al qual els visitants coneixen i formen part activa d’un museu únic a la província d’Alacant.