El 27 de setembre a les 20.30 h. en la Biblioteca Miguel Hernández de Villena de mà de l’editorial alacantina ELÉCTRICO ROMANCE es va presentar la nova col·lecció de relats TODO ERA JUNIO i el seu primer títol que ha sigut “LA FRONTERA: RELATOS PARA UN TERRITORIO COMPARTIDO” en el qual han participat dues autores de Villena, una inèdita, que és Pepa Navarro i una altra amb diversos poemaris en el mercat que és Esther Abellán.

L’acte, presentat per l’arxiver-bibliotecari Francisco García, va comptar amb la participació de Juanjo Cervetto, director de l’editorial, Francisco Cobos, psícólogo- creatiu i prologuista de l’obra així com les autores villeneras i Manuel A. Velandia, autor d’un dels relats i qui va realitzar la performance “Límits socials en el territori urbà” previ a l’inici de la presentació en la façana de la Kaku on recreava la dura vida d’un “mendigo” immigrant.

Performance "Límits socials en el territorio urbà"

Performance «Límits socials en el territorio urbà» del artista Manuel V. Velandia

En l’arrencada de l’esdeveniment es va realitzar un agraïment exprés a la Biblioteca Miguel Hernández per acollir l’acte literari i específicament al seu director Francisco García com al propi equip del centre que han col·laborat en l’organització del mateix en coordinació amb l’autora Pepa Navarro que va ser qui es va encarregar de la logística del mateix pels seus vincles professionals.

ELÉCTRICO ROMANCE té una certa vinculació amb Villena atès que va presentar al novembre de 2016 una antologia del poeta de la ciutat Amalio Gran en la col·lecció de poesia de l’editorial que rep el nom del PUENTE DE LOS ESPEJOS, tan de referència local.

Juanjo Cervetto va assenyalar que l’actual col·lecció “serà una proposta de novel·les minúscules o, millor, de contes i relats amb majúscules, on cerquem a un lector, a una de lectora, d’instants i intensitats”.

La col·lecció es diu TODO ERA JUNIO perquè “per a un alacantí com jo, juny és un mes màgic i per tant intens” indicava Juanjo Cervetto.

La portada del llibre és una creació de la fotoperiodista Pilar Cortés (www.pilarcortes.es) qui va cedir una peça per a il·lustrar aquest primer llibre de la col·lecció.

El nou projecte editorial ha sigut dissenyant gràficament, la seua portada i la seua marca, pel creatiu alacantí Ruben Gómez Morales-Radioboy.

L’amor sincer vinculat a la creació d’un llibre compartit.

Juanjo Cervetto, en el transcurs de l’acte, va expressar la seua sensació viscuda i que va recrear fruit del procés de creació de l’obra per a TODO ERA JUNIO.

“Aquest projecte ha aconseguit despertar en el meu la sensació d’amor sentit i expressat amb les persones importants per a mi que han participat.

Amb Francisco Cobos, tot va partir d’una relació professional en el context d’un programa formatiu sobre gestió cultural que em va permetre, amb l’evolució, una connexió fàcil i propera que ens va fer donar passos junts de forma natural, amb la necessitat de compartir amb algú amb qui t’assegues ben o molt bé: és un amor enamorat i il·lusionant per les mirades cap a avant.

Amb Manuel A. Velandia, tot naix com fa uns cinc anys, molt vinculats a diferents aspectes de la gestió cultural i de les arts. Per ser Manuel un home intel·ligent i reflexiu dels quals aporta valor es va afermar un amor admiració que en aquesta última etapa s’ha afermat en el personal per altres raons que ens han permès confluir més i més a prop en el dia de hui.

Amb Esther Abellán és un amor en moments especials. En aquests anys, probablement també uns cinc, ha sigut una persona amb importants punts de trobada en temes i àrees coincidents, principalment la poesia i altres arts que ens ha permès sumar junts moltes coses, la majoria inoblidables. Aquest llibre era un pas més, probablement molt assenyat i escrit com ho sentíem, sense dir-ho.

Amb Pepa Navarro és sobretot i, positivament, una carretera sense tornada. Puc dir que ella ha sigut mitja vida de la meua vida, com uns vint anys. Un camí que és llarg on ha ocorregut de tot, com a pansa en les vides extenses, ni molt a prop, ni molt lluny ni tot el contrari. Crec que aquesta trajectòria d’amor de tota la vida ens ha permès arribar hui a aquest projecte especial que hem sigut capaços de compartir, i no està malament”.