La 29 Mostra de Teatre Ciutat de Dénia – 3a Mostra Internacional Marina Alta de Teatre (Mimat),que organitza la Regidoria de Joventut del Ajuntament de Dénia i dirigeix Mario Passero, va finalitzar dissabte passat. En la cerimònia de clausura que va tindre lloc a l’auditori del Centre Social es van entregar els premis i reconeixements d’aquesta edició i l’alumnat de l’Aula ETC va interpretar, fora de concurs, la comèdia Toc A Mela. L’alcalde, Vicent Grimalt, i la regidora de Joventut 2015-2019, Cristina Morera, van assistir a l’acte de clausura.

Suspicàcia, del grup de Dénia Produccions Tremenduskas, dirigit per Antuan Díaz, es va alçar amb el premi a la millor obra, elegida per votació del públic.

En la categoria de millor actriu, va rebre el premi Verónica Gay, per la seua interpretació en l’obra La senyora Macbeth que va presentar la Companyia Faro de Buenos Aires (l’Argentina). El premi al millor actor va ser per a Jordi Tamarit, de la companyia valenciana Stres de Quatre, pel seu paper en Les ferides del vent.

El premi a la millor direcció ha sigut per a José Luis Alonso per 24-F, d’Almadrava Teatre, del Campello (Alacant). En la categoria de l’ús del valencià, el premi va ser entregat al grup ETC El Verger per la comèdia negra Kaiser. Així mateix, va rebre un esment especial el grup Kamernaya Escena, de la ciutat russa de Lobñya, per la seua interpretació d’Armari, o el que amaguen les dones, dirigida per Dimitriy Sarvini.

Finalment, la regidora Cristina Morera va rebre un reconeixement al seu suport a la Mostra i a la seua labor al capdavant de la Regidoria de Joventut durant els últims quatre anys.

La recaptació de la Mostra de Teatre 2019 serà destinada íntegrament a l’Associació Parkinson Dénia-Marina Alta, que presideix Pablo Segarra.