Elx Cultura explica aquesta setmana amb comèdia i òpera en el Gran Teatre, literatura i pop rock a La Llotja, música indie i tallers en L’Escorxador i barris i pedanies. A més, el concert de Mailers a La Llotja, música, teatre, màgia i humor en barris i pedanies, filmoteca, cicle de cinema i filosofia i cinema infantil en l’Odèon, contes en les biblioteques, poesia i concerts en Les Clarisses i exposicions.

Aquesta setmana en el Gran Teatre comptem amb tres representacions les entrades de les quals es poden adquirir en Instanticket i les taquilles del teatre. El divendres, a les 21.00, arriba la comèdia Xefs, de Yllana, una mirada divertida sobre el fascinant món de la gastronomia on, amb entrades d’entre 20 i 25 euros, veurem els egos, la competició entre aquests “cuiners estavella” i tot el que amb molt gust va caent en la cassola de l’humor. El dissabte, a les 20.00, amb entrades d’entre 30 i 35 euros, és el torn de l’òpera amb la La Traviata, de Verdi, basat en el drama La dama de les camelias. El diumenge, a les 19.00, torna el torn de l’humor amb l’obra Mai us oblidarem, les entrades anticipades de la qual estan esgotades, es podran adquirir les reservades per a taquilla el diumenge a partir de les 18.00.

Per la seua banda, la sala cultural de La Llotja explica, el dijous, a les 20.00, amb el recital literari Julio Soler d’entrada gratuïta i amb dos concerts. El divendres, a les 21.30, arriba Whole Lotta Band, Led Zeppelin Live Experience, l’espectacle definitiu sobre Led Zeppelin i la seua discografia. Durant les seues dues hores d’espectacle, la banda ofereix un xou audiovisual únic, capaç de transportar a l’espectador a un univers propi, ambientat per una impecable posada en escena, amb instruments propis de l’època. Les entrades per a l’esdeveniment es poden comprar en ticketea per 18 euros més despeses. L’esdeveniment és apte per a menors, que tenen l’entrada gratuïta fins a 12 anys i amb entrada única de 10 euros, solament disponible en taquilla el dia de l’esdeveniment, per a menors d’entre 12 i 16 anys, acompanyats d’un adult amb autorització. El dissabte, a les 21.30, toca pop amb el concert-espectacle de Antílopez, la banda més eclèctica i lliure de l’escena musical, les entrades anticipades de la qual es poden comprar en Wegow per 13,20 euros i per 14 en taquilla el dia del concert.

D’altra banda, en el centre cultural L’Escorxador, acaba la programació dedicada al desè aniversari del centre amb un taller de dansa i el concert en acústic de Maga. El concert tindrà lloc el dissabte, a les 21.30, en el Espai Escènic, les entrades anticipadass i poden comprar, per 12 euros, en Instanticket i les taquilles del Gran Teatre, i el dia del concert des de les 20.30. A més, el diumenge, d’11.00 13.00, hi ha un nou taller de xicotets xicotetes artistes dedicat a la terracota, la inscripció és gratuïta i es pot realitzar enviant un email a info@luismorenoferrandez.com amb el nom dels assistents.

En els cinemes Odèon des del dimecres fins a diumenge, en l’horari habitual del cinema (17.30, 20.00 i 22.30) es projecta la pel·lícula Lou Andreas-Salomé, biopic de l’escriptora russa Lou AndreasSalomé (1861-1937), una dona avançada al seu temps que va departir amb Nietzsche, va ser analitzada per Sigmund Freud i es va envoltar de grans d’artistes i escriptors de finals de l’època com el poeta Rainer Maria Rilke, del que va ser amant. La pel·lícula tindrà una passada especial per a acudir amb bebès, el dijous a les 17.30, i dues passades en versió original subtitulada el dijous a les 20.00 i 22.30. A més, el dissabte i el diumenge (a les 17.30 i 20.00), hi ha cinema familiar amb L’americà, on un ocellet creua la frontera entre Mèxic i USA per a conèixer al seu heroi (cridat justament L’americà), encara que en el viatge ell mateix haurà de despertar un gran valor per a salvar a la seua família. Les entrades de l’Odèon tenen un preu de 3 euros de dijous a diumenge i d’1.50 euros els dimecres. I el dijous, amb entrada lliure, a les 19.30, el cinema ofereix cicle especial de cinema i filosofia amb la projecció en versió original subtitulada de Tinent corrupte i el posterior col·loqui, la polèmica història sobre la corrupció d’un policia que comet tota classe d’abusos d’autoritat. El protagonista decideix replantejar-se la seua vida i la seua professió quan investiga el cas d’una jove monja que ha sigut violada. Desnonat moralment baixa als inferns i aconsegueix redimir-se mitjançant una experiència religiosa. Metàfora schopenhaueriana de la caiguda i la redempció.

La programació d’entrada gratuïta per a públic adult continua en els barris i pedanies amb el concert de boleros de Manuel Ramos i Oriana Quintero en el Centre Social de la Plaça de Barcelona de Carrús el divendres, a les 18.00. El dissabte, hi ha teatre en valencià amb La meua dóna és el fontaner, a les 18.00, en el centre social de Atzabares i, a les 19.00, en José Grau Niñoles, 39 de Toscar, l’actuació d’humor de Sando. A més, també a les 19.00, en la Plaça de castilla de Altabix, el concert de pop del grup Antilliscants.

La programació d’entrada gratuïta per a públic infantil continua, el dimecres, a les 18.30, en la Biblioteca Gloria Forts, amb Històries de ratolins del grup Ahoratecuento, les invitacions del qual es poden arreplegar en la pròpia biblioteca. A més, en el centre social de Peña Les Águilas, el dissabte, a les 19.00, comptem amb l’actuació del mag Josemari.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, es podrà visitar, fins al 6 de gener, la mostra “Universos digitals”, en la sala d’Exposicions Temporals del MACE, en l’horari és de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 els diumenges i festius. Finalment, fins al 9 de desembre, es pot visitar “Els misteris assumpcionistes d’Elx, València i Castelló”, en la sala d’exposicions temporals del MAHE, de dilluns a dissabte de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 els diumenges i festius. A més, com cada setmana, en el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx «Alejandro Ramos Folqués» (MAHE), hi ha visites guiades els dissabtes i diumenges, a les 11.30 i 12.30. Per a grups és necessari reservar en el telèfon del MAHE (966 658 203) de dilluns a dissabtes de 10.00 a 18.00 i diumenges, de 10.00 a 15.00.