La Comissió del Ple per a la Conservació dels Béns d’Interés Cultural de la ciutat ha decidit per unanimitat, en la seua reunió constitutiva, crear un grup de treball per a activar els treballs que desemboquen en la presentació de la candidatura d’Alacant a Patrimoni de la Humanitat, segons ha declarat el regidor de Cultura, Antonio Manresa.

La constitució i posada en marxa d’aquest grup de treball ha sigut recolzada per tots els partits amb representació a l’Ajuntament, que ja han avançat alguns dels noms d’experts que haurien d’estar en aquest: a més d’un regidor de cada grup, el cap de Patrimoni Integral municipal, l’arquitecte Santiago Varela, representants de Turisme i Urbanisme, a més d’algunes associacions.

També s’ha plantejat la possibilitat que participen professors d’Història Medieval de la Universitat d’Alacant, com ja ho van fer en els actes de 2016 i 2017 en els quals es van fer els primers passos sobre l’estratègia més adequada per a aquesta campanya.

El grup de treball es reuniria cada mes i mig i dependria de l’esmentada Comissió del Ple.

En els plans inicials municipals sobre la candidatura d’Alacant a Patrimoni de la Humanitat es contemplen diverses les fites que podrien donar forma a aquesta candidatura: el castell de Santa Bàrbara, les torres de l’Horta, el pantà de Tibi i el complex defensiu de l’illa Nova Tabarca. També s’ha plantejat, segons les aportacions de coneixedors de la conducta de la UNESCO per a aquests reconeixements, la possibilitat que la candidatura d’Alacant puga anar conjunta amb altres ciutats d’Algèria i Tunísia.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, que ha presidit hui la sessió de treball de la Comissió del Ple per als Béns d’Interés Cultural, s’ha mostrat favorable a donar vida al nou grup de treball.

Informes

Manresa també ha donat compte als integrants de la Comissió de sengles informes sobre l’efectuat fins ara per l’Ajuntament en relació a aquesta candidatura i sobre els avanços del govern local en relació a diversos BIC. Entre aquests, Manresa ha informat de les obres que es realitzen en el Baluard de la Mina, dins del castell de Santa Bàrbara, en La Porta gran, així com dels projectes vinculats a les torres Sarrió i Placia i la vila romana de la Albufereta, pendent de ser excavada, restes històriques que tenen a veure amb l’antiga ciutat de Lucentum.

Els membres de la comissió s’han interessat i han preguntat també a Manresa per la situació dels plans municipals sobre la rehabilitació de l’edifici del palau Consistorial. El regidor ha explicat que recaptarà les dades sobre l’assumpte i li’ls aportarà.