La Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica, en col·laboració amb la Regidoria de Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Elda i la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Petrer, organitza un viatge al capdavant de Guadarrama en el qual van perdre la vida 14 veïns d’Elda i prop de 10 de Petrer en els primers anys de la Guerra Civil.

Amb tal motiu es noliejarà un autobús per a realitzar el desplaçament en el mateix dia, concretament diumenge que ve 27 d’octubre. Durant el viatge es visitarà la zona de l’Alt del Lleó, en concret el turó de la Sevillana on comptaran amb un guia d’excepció, l’expert Paco González que recentment va organitzar una exposició fotogràfica sobre aquest enclavament tan significatiu de la contesa que va començar l’any 1936.

Tal com han explicat Boni Navarro i Paco Martínez, de la Comissió de la Memòria Històrica, en la visita es podran veure les restes de nius de metralladora, refugis, etc. i es rendirà un xicotet homenatge als combatents d’Elda i Petrer.

La Comissió té xifrats en més de 160 els veïns de totes dues poblacions que van morir durant els tres anys que va durar la guerra, i en aquest front concret 14 són d’Elda i una xifra que oscil·la entre 8 i 10 de Petrer.

Els interessats poden reservar plaça per a l’autobús i el menjar, al preu de 48 euros, en la Regidoria de Patrimoni Históricor, en el mail patrimoniohistoricoelda.es o en el telèfon 966 989 233