La comissió de valoració formada per a seleccionar entre 15 candidats al futur director cultural de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert realitzarà l’última fase del procés per via telemàtica. En l’actualitat, queda pendent la realització d’entrevistes als tres finalistes que són José Ferrándiz, Santiago González-Varas i María Teresa Pérez Vázquez.

Els candidats van ser convocats el dilluns 16 de març però, davant l’inici del període d’Estat d’Alarma i les mesures decretades de tancament d’edificis públics, les trobades van ser ajornades a l’espera de poder realitzar-los en un futur pròxim de manera presencial. La decisió d’emprar recursos online per a culminar el procés s’ha pres després de valorar la imprevisió de la duració de la situació excepcional de confinament.

La comissió de valoració està presidida per la directora de l’àrea de Cultura de la Diputació, María José Argudo, i conformada, a més, per la secretària del Gil-Albert, Amparo Koninckx, i el cap de la unitat d’Exposicions i Difusió del MARQ, Jorge Soler. La seua labor ha sigut la de revisar les propostes presentades pels candidats i l’elecció final es realitzarà després d’entrevistar els tres últims seleccionats perquè expliquen la seua proposta.