L’escriptor Ximo Llorens i Banea va recollir aquest dimarts, 30 de novembre, l’estatueta Deessa Tanit que li acredita com a guanyador del Premi de Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia impulsat per la Diputació d’Alacant. El Teatre Arniches d’Alacant va acollir l’acte de lliurament i la posada en escena de l’obra, amb la lectura dramatitzada de l’obra Els embruixats de Clichy a càrrec de la companyia Sobreactuà.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, havia explicat que “el lliurament del Premi es realitza en un acte que té un gran simbolisme, amenitzat amb música tradicional, amb el qual volem retre homenatge a Evarist García i també als autors de teatre que aposten per la creació literària en valencià”.

El mes de setembre passat, la diputada de Cultura va fer públic el nom del guardonat en aquesta nova convocatòria, un escriptor que ja es va alçar amb el premi en la primera edició del certamen. El Evarist Garcia va nàixer l’any 2000 amb l’objectiu d’incentivar, promocionar i difondre els treballs en valencià d’autors locals.

En aquesta vint-i-dosena edició es van presentar huit obres, valorades per un jurat d’experts integrat per Julia Parra, Jaume Sellés, tècnic del Servei Territorial d’Educació i Política Lingüística, Isabel Marcillas, doctora en Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, Jaume Lloret, del Departament de Filologia Catalana de la UA, i la historiadora Rosa Llorens.

L’obra Els embruixats de Clichy se situa a París, al maig de 1913. El relat arranca amb l’estrena de la consagració de la primavera d’Igor Stravinski. El caràcter avantguardista de la música i coreografia impacta al públic entre el qual es troba un joveníssim Óscar Esplá. El seu acompanyant, el ja consagrat compositor Camille Saint-Saens, reacciona de manera quasi violenta davant el concert i provoca un altercat en el teatre. En canvi, Esplá i Auguste Rodin queden fascinats per la música del compositor rus i s’enfronten a un Saint-Saens consumit per la gelosia.