Atalaya va ser fundada fa ara 36 anys a Andalusia i té en el seu haver-hi 23 espectacles, amb textos de Lorca, Valle-Inclán, Heiner Müller o els clàssics grecs entre altres, presentats en 39 països i en més de 170 festivals internacionals.

Ricardo Iniesta (fundador de la companyia), a més de ser el responsable de l’adaptació, dirigeix aquesta producció, estrenada a Sevilla i que ha rebut una crítica irresistible.

El repartiment el componen Carmen Gallardo, Silvia garzón, Brega Mauduit, María Sanz, Elena Aliaga, Joaquín Galán, Javier Domínguez, josé Ángel Moreno i Raúl Vera.

«El reiy Lear» es basa en un conte popular que apareix incorporat a la història antiga d’Anglaterra des del segle XII. Compten les cròniques que el vell Lear va voler conéixer el grau d’afecte de les seues tres filles per a designar successora a qui més li volguera. Dos es van desfer en afalacs i la menor li va contestar que li volia com a pare i res més. Li va semblar poc al rei, que la va castigar. El temps i les peripècies vindrien a demostrar més tard que era l’única digna del tron que, per fi, després d’una guerra amb les germanes, va aconseguir. Shakespeare amplia i transforma la trama, infundiendole una visió personal. Paral·lelament a la pròpia història de Lear plasma la de Gloucester i els seus fills. El resultat suposa una experiència extrema de dolor, bogeria i destrucció expressada cruament i sense reserves.

ESPECTACLE: EL REI LEAR

dissabte 2 de febrer – 20 h

PREUS:

Pati i Butaca Club: 20 €

Llotja correguda: 15 €

Amfiteatre: 10 €