Bambalina Teatre Practicable és una de les companyies valencianes amb més reconeixement en el panorama teatral, i amb una sòlida trajectòria que celebra en 2021 el seu 40 aniversari.

Serà el divendres 26 de febrer quan l’equip de Bambalina torne a Alacant per a oferir el seu últim espectacle ‘Edipo’ de Sòfocles, en una cita imprescindible amb el Teatre Arniches de l’Institut Valencià de Cultura des de fa més de 30 anys.

Una nova ocasió per al públic alacantí de gaudir del teatre per a adults amb titelles, de la mà de la companyia valenciana fundada per Jaume Policarpo, el qual firma l’adaptació, la direcció i l’escenografia de l’espectacle.

La companyia té previst celebrar aquest aniversari amb diverses accions, i afronta el moment com l’ocasió per a recopilar, analitzar i revisar el passat i així poder plantejar el futur, en paraules de Policarpo: “un replantejament  en l’àmbit artístic perquè la companyia tinga la capacitat de romandre quan els que vam posar el projecte en marxa ja no hi estiguem; que hi haja futur”.

Alicia Garijo, delegada territorial de l’IVC a Alacant assenyala com a fonamental, dins de la programació, l’exhibició d’aquest muntatge estrenat en 2020, que és: “una ocasió perfecta per a gaudir d’un clàssic com ‘Edipo’ i acabar amb la sensació que hem vist una cosa nova”.

Sobre el muntatge, Jaume Policarpo comenta que “es tracta de reinterpretar aquesta tragèdia intentant que connecte amb un públic contemporani sense perdre l’essència del text” i afig que “impressiona molt la saviesa teatral i humanística de Sòfocles, el qual va escriure aquest text tan ple de vitalitat i actualitat sobre el 400 aC”.

Un segell de qualitat, el de Bambalina, avalat per nombrosos reconeixements; els més recents són els quatre Premis Arts Escèniques Valencianes 2018 per ‘La Celestina’, i el Premi MAX 2018 al millor espectacle per a públic infantil, juvenil i familiar per ‘Kiti Kraft’.

La idea de muntatge s’organitza al voltant de l’adaptació textual en la línia de les últimes creacions de la companyia (‘La Celestina’, ‘Hamlet’), amb uns plantejaments estilístics molt diferents, tant pel que fa a la posada en escena com en el codi interpretatiu, i que defensen en escena Jorge Valle, Águeda Llorca i Pau Gregori, i els titelles de Jaume Marco.

Un viatge a través del temps en què el rellotge es para. Una proposta en què prevalen els grans temes com la recerca de la veritat, la fatalitat, el tabú… amb el focus posat en els petits detalls que visten sempre els projectes d’aquesta veterana companyia, de pur i bell teatre.

Venda d’entrades:  https://www.instanticket.es/#/detalle/EDIPOBAMBA@Janto_SAB/ARNICHES