La programació d’hivern-primavera del Teatre Chapí va tocant a la seua fi amb les seues últimes propostes, entre les quals podrem gaudir de la dansa de la mà d’una de les companyies més prestigioses del nostre país, que porta el nom del ballarí, mestre i coreògraf sevillà, Antonio Márquez, referent en el món artístic de les arts escèniques. La cita: dissabte 11 de maig a les 20’00 h.

El 22 de juliol de 1919 els Ballets Russes de Sergei Diaghilev estrenaven en el Teatre Alhambra de Londres “El Barret de Tres Pics” de Manuel de Falla i coreografia de Leónidas Massine. Durant els cent anys transcorreguts des de llavors, les més importants figures de la dansa espanyola l’han coreografiado. Antonio Márquez vol, recuperant aquest muntatge amb el qual ha recorregut tothom, retre homenatge a aquesta obra, pedra angular de la dansa clàssica espanyola, fent-la arribar al públic de hui. D’altra banda, «Bolero» de Ravel, és un clàssic que Márquez va versionar en 2005 i que des de llavors ha portat també per tots els escenaris del món. En ella es mesclen diferents estils; el flamenc de Currillo, el més contemporani de David Sánchez i el seu més clàssic.

Antonio Márquez (Sevilla 1963).

Ballarí, mestre i coreògraf, va iniciar els seus estudis de dansa als dotze anys. En 1981 es va traslladar a Madrid, on va continuar els seus estudis a l’Escola del Ballet Nacional d’Espanya. Després d’una brillant carrera com a Primer Ballarí en el Ballet Nacional d’Espanya, decideix crear la seua pròpia companyia en 1995. Antonio Márquez ha participat amb la seua companyia en la inauguració del Teatre Real de Madrid, i ha produït les coreografies de nombroses òperes per a Muntanya Carlo Opera, Opera Nacional de París, Opera National de Hungary, Opera de Athens, etc.

EL BARRET DE TRES PICS de Manuel de Falla

Llibret: Gregorio Martínez Sierra i María Lejárraga sobre “El corregidor i la molinera” de Pedro Antoni d’Alarcón.

Coreografia: Antonio Márquez basada en l’original d’Antonio Ruiz Soler.

BOLERO de Maurice Ravel

Coreografía: Antonio Márquez i Currillo.

Artistes convidats: Tania Martín i Carlos Romero

Solistes: Jairo Rodríguez i Daniel Arencibia

Ballarins: Alejandra de Castro, Paula García, Sara Gatell, María Gómez, Virginia Guiñales, Rocío Mansilla, Emma Molina, Almudena Roca, María Valverde, Álvaro Brito, José Manuel Cánovas, Alejandro Cerdà, Alejandro Linares.

Dissabte 11 de maig 2019. 20’00 hores.

TEATRE CHAPÍ DE VILLENA

Entrades des de 20 € fins a 25 €. Preus reduïts per a menors de 30 anys, majors de 65 anys i estudiants d’Acadèmies de Dansa acreditats (sol amfiteatre)