Per a commemorar el 8M, Dia Internacional de la Dona, la regidoria d’Igualtat de Petrer ha preparat una sèrie d’exposicions i activitats. D’aquesta manera, l’Ajuntament de la localitat se suma al conjunt d’institucions que celebraran aquesta data en nombroses localitats de la província.

Ana Tortosa, regidora d’Igualtat i Serveis socials, ha informat que a causa de la situació sanitària, s’ha limitat considerablement el programa d’activitats organitzades entorn del 8M. No obstant això, són diverses les regidories i col·lectius locals que no han volgut deixar passar aquest dia sense realitzar alguna proposta alternativa que els permeta celebrar-lo.

D’aquesta manera, les iniciatives plantejades mostren un enfocament cultural a l’una que reivindicatiu. En primer lloc, es pot visitar des del passat 4 de març l’exposició de pintura “Ad – Miradasˮ, situada a la sala d’exposicions Vicente Poveda del Centre Cultural. Aquesta mostra ha sigut impulsada pel col·lectiu local Tiempos de Mujer, i es podrà visitar fins al 28 de març, de dijous a diumenge, de 18.30 a 20.30 hores. En ella es pot gaudir de les obres de dotze dones artistes, capitanejades per la pintora Ana Ortín.

D’altra banda, la regidoria de Cultura ha realitzat la seua pròpia proposta amb enfocament feminista: la representació de l’obra “Segarem ortigues ams els taconsˮ, que arribarà al Teatre Cervantes el diumenge 7 de març a les 18.00 hores. En aquesta representació teatral en valencià, es planteja una reflexió sobre la dona, el feminisme, la prostitució i el masclisme.

Les entrades per a aquesta funció es poden adquirir per un preu de 5 € en www.instanticket.es o en la taquilla, una hora abans de la funció, per un preu de 6 €.

Així mateix, el Grup Fotogràficde Petrer inaugurarà demà, dia 8 de març, a la vesprada, l’exposició fotogràfica “De mujer a mujerˮ, en la qual s’exhibeixen imatges captades per les dones integrants d’aquest col·lectiu fotogràfic. Aquesta mostra es podrà visitar a la sala expositiva Juan Miguel Martínez Lorenzo, els dissabtes 12, 20 i 27 de març i 3 d’abril, de 18.30 a 20.30 hores; i els diumenges 14, 21, i 28 de març i 4 d’abril, d’11.00 a 13.00 hores.

Carmen Jaspers, una de les autores que figuren en aquesta exposició, ha assenyalat que “a través de les nostres cambres, volem continuar reivindicant l’obstinació de la dona treballadora per a arribar a diferents i nous oficis en els quals vam demostrar creativitat, il·lusió i caràcteremprenedorˮ.

En la programació s’ha inclòs també la conferència “La mujer en el cine década a décadaˮ, impartida per Isabel Gil Pérez, coordinadora de l’aula de cinema de la Universitat d’Alacant. Aquesta conferència ha sigut organitzada conjuntament pel col·lectiu Tiempos de Mujer i per la Seu Universitària de Petrer, i tindrà lloc el dimarts 9 de març a les 20.00 hores, en el Centre Cultural de Petrer.

A aquesta llista d’activitats, també se sumen les dues previstes per la regidoria d’Infància i Joventut. La primera d’elles tindrà lloc demà, dilluns 8 de març, i es tracta del taller en línia “Y la culpa no era mía ni de dónde estaba ni de cómo vestíaˮ, en horari de 18.00 a 19.00. En aquest taller s’abordaran aspectes soci educatius per als més joves, relacionats amb el respecte, la tolerància o el masclisme, i s’aportaran dades actualitzades de la situació actual de la dona al nostre país amb la finalitat de conscienciar.

La segona iniciativa plantejada des de la regidoria és un escape room titulat “En busca de la moda perdidaˮ, que estarà disponible des del dilluns 8 de març i es mantindrà actiu durant tota la setmana. En aquesta activitat, els participants hauran de desentranyar diversos misteris d’una forma lúdica i enginyosa.

Per a aquestes dues activitats organitzades per la regidoria es requereix inscripció prèvia a través del correu juventud@petrer.es . Com les places són limitades, l’assignació es realitzarà en funció de l’ordre de sol·licitud.