La Corredora acull l’exposició fotogràfica “Cinc segles de la Festa, 20 anys de Patrimoni Immaterial” amb motiu del XX aniversari de la proclamació del Misteri d’Elx com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Aquesta mostra, que es podrà visitar fins al 22 d’agost, ofereix una mirada retrospectiva al passat recent del Misteri i permet recordar l’evolució de la Festa a través de les seues imatges. En concret, discorre des de la Plaça de Baix fins a les Quatre Cantonades i consta de 15 panells de dos metres d’altura col·locats en cinc mòduls triangulars.

El regidor il·licità ha agraït al president de les Corts per haver finançat aquesta iniciativa i ha destacat que “és un dia d’immensa alegria per a rememorar el recorregut que va suposar per a Elx aquests 20 anys del Misteri com a Patrimoni de la Humanitat i el que representa per a una ciutat aquest reconeixement”.

Així mateix, el responsable de l’Equip de Govern ha mostrat la seua satisfacció per poder dur a terme aquesta exposició en un lloc tan emblemàtic per al municipi i ha assenyalat “que, a conseqüència d’una d’aqueixes decisions de ciutat, hui dia la Plaça de Baix és per als vianants i és un espai al servei dels ciutadans. Per tant, és un orgull que puguem desenvolupar un acte d’aquestes característiques en un espai públic que hem recuperat per a la vida dels il·licitans i il·licitanes”.

L’ambaixador Perelló ha elogiat a Elx per ser un municipi excepcional i ha declarat que “esperem que dins de 20 anys més puguem celebrar un 40 aniversari d’aportació i contribució al mandat de la UNESCO”.

Per part seua, el president del Patronat ha revelat que aquesta mostra és la primera col·laboració entre Patronat del Misteri i les Corts Valencianes. Segons ha explicat Francisco Borja, “la primera part de l’exposició fa un repàs a alguns dels elements característics de la representació asuncionista mentre que la segona part aporta una visió nova, la de la protecció del Misteri d’Elx”.

Morera ha felicitat el municipi per mantindre al llarg dels segles aquesta tradició i ha mostrat la seua disposició de traslladar aquesta iniciativa al cor de la ciutat de València amb la finalitat que els ciutadans la coneguen.