Hui dimecres 12 de desembre la periodista Sagrario Ruíz de Apodaca, corresponsal de RNE a Roma, compartirà les seues experiències com a periodista i aportarà la seua visió de l’actualitat internacional. La cita serà a les 19:30h i tindrà lloc en la seu de Casa Mediterráneo, dins del cicle “Periodistes i el Mediterrani” que organitza la institució diplomàtica amb la col·laboració de l’Associació de la Premsa d’Alacant.

Sagrario Ruiz de Apodaca és una de les periodistes més conegudes de RTVE, doncs fa més de 20 anys que informa de l’actualitat nacional i internacional a través dels serveis informatius de l’ens públic. Corresponsal a Washington en 2003, va informar dels nous temps que la política nacional i internacional nord-americana adoptava després de l’atemptat de les Torres Bessones. De tornada a Espanya, es va fer càrrec de la informació de la Casa Real en 2004 després de les noces dels Reyes Felipe VI i Letizia, cobrint els primers anys de la seua agenda, i de nou a EUA, va ser testimoni de l’era Obama. En 2014 marxa a Roma, i des de llavors informa sobre l’actualitat del país trasalpino i el Vaticà des dels micròfons de RNE.

D’aquesta manera, la política nord-americana després del 11S, la nova Casa Real, l’era Obama, el Vaticà del Papa Francisco i el gir d’Itàlia cap al populisme, són fets claus de la història recent dels quals Sagrario Ruíz de Apodaca ha sigut testimoni i ha adonat al llarg de la seua carrera com a periodista.

Casa Mediterráneo disposa de pàrquing gratuït per al públic fins a la finalització de l’esdeveniment. Després de la conferència, hi haurà un vi d’Alacant on els assistents podran intercanviar impressions.