Les visites al Centre d’Interpretació i al jaciment de la Cova de l’Or, a Beniarrés, gestionades des del MARQ en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi, es reprenen aquest cap de setmana, els dies 11 i 12 de setembre, prèvia concertació de cita a través de la web del museu de la Diputació d’Alacant. Les instal·lacions s’obriran també els dimarts i dijous al matí per als centres escolars.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha agraït a l’Ajuntament de Beniarrés “tota la seua col·laboració i suport en aquest projecte en el qual anem de la mà” i ha manifestat la seua satisfacció “perquè de nou el públic alacantí i també els nostres visitants tindran l’oportunitat de realitzar un suggestiu recorregut d’interés cultural i paisatgístic que s’inicia en el Centre d’Interpretació situat en el mateix nucli urbà de la localitat”.

La Cova de l’Or a Beniarrés s’obri a 675 metres sobre el nivell de la mar en el vessant meridional del conjunt de relleus que conformen la Serra del Benicadell. Recull en el seu interior un jaciment arqueològic d’enorme importància per al coneixement i la investigació del Neolític de la façana mediterrània de la Península Ibèrica. La qualitat i significació del material arqueològic trobat en les excavacions plantejades des dels anys trenta del segle XX fan veure que la cavitat constituiria un lloc de referència social per als pobladors d’origen mediterrani que a mitjan VI mil·lenni a. C. van introduir en aquestes valls la pràctica de l’agricultura i la ramaderia.

El jaciment i el renovat Centre d’Interpretació van ser oberts al públic per primera vegada el passat 11 de juny i han rebut un total de 525 visitants fins al 27 de juny. Aquest cap de setmana es torna a reobrir en horari de 9.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores els dissabtes, amb eixides en un vehicle habilitat per a arribar a les proximitats de la Cova de l’Or a les 9.00, a les 11.30 i a les 17.00 hores. Els diumenges i festius l’obertura serà de 9.00 a 14.00 hores i les eixides tindran lloc a les 9.00 i a les 11.30 hores. Les persones que desitgen consultar més informació poden fer-ho a través de l’enllaç https://bit.ly/3tzev7j o en la pàgina web del MARQ.