Pensar que Màxim Huerta el nou ministre de cultura a Espanya és la “quota gai del gabinet” és ser bastant estret de mires…

Jo no crec que ser marica capacite a ningú per res, ni tan sols per a ser un bon marica, molt menys per a ser una bona pols. El nou ministre de cultura i esport és un home amb un bon nivell de formació (llicenciat en Ciències de la Informació i màster en Disseny Gràfic i Il·lustració Editorial) i trajectòria en el món de la cultura… tal vegada la gent es quede amb la idea que era membre de l’equip de el “Programa d’Ana Rosa”, açò que a Espanya criden tertuliano i “especialista” en les xafarderies del cor, tot i que no pot negar-se que aquest “rendible destarote” li va durar deu anys el que ho va convertir en «celebrity». Aquest “karma” ho perseguirà, fins i tot en seguir-ho en Twitter recorde que la xarxa virtual em va suggerir seguir a Ana Rosa.

Mentre feia televisió va escriure diversos llibres (novel·les, relats, llibres de viatges) i va guanyar alguns importants premis de literatura; la gent igualment oblida que en aqueix temps també va estar al capdavant de debats polítics. Prèviament va ser presentador de noticieros de televisió. He de dir que jo mai ho vaig veure en Telecinco doncs em negue a veure els programes del cor, ho recorde pel seu últim treball televisiu ‘Destinacions de pel·lícula’ en La 1 TVE (Canal oficial, 2016) més proper a la seua faceta de membre de l’acadèmia de cinema i televisió. Si ell era qui feia el guió de cinema sap bastant.

Els independentistes catalans ho acusen de fer «comentaris denigrantes, insultantes, xenòfobs i sexistes»; és evident que no és proper al nacionalisme i tot i que no és un feminista radical ho veig bastant encertat en molts dels seus comentaris; per descomptat em sembla estrany que diga que “odia l’esport perquè té asma” o «No m’agrada practicar esport, però açò no significa gens», jo pinso igual tot i que pague cable per a veure jugar tennis a Rafa Nadal.

D’altra banda, és especialista en xarxes, és atractiu i sap vestir; no hi ha sinó que veure els seus selfies en Instagram per a assabentar-se que a més sap de posat; té Web pròpia. Li agrada el teatre i de literatura coneix bastant. No està lluny del món trans, és amic de Bibiana Fernández, Rossy de Palma, Alaska i Espido Freire. No dubta a promocionar els negocis dels seus amics.

Si no ens restringim al fet que la cultura és sol art i que l’esport no és córrer després d’una bola, crec que aquest home pot fer bastant des del seu gabinet. Açò sí espere que inicie baixant-li l’impost a la cultura.