Amb l’espectacle “Abandónate mucho” de Les XL, s’inicia dilluns que ve 8 d’octubre la cita mensual amb la cultura que fan les dones que es perllongarà fins al pròxim 8 de juny.

Després del gran respatler que va tenir el projecte “8 Cultura i Dona” la passada temporada, les entitats promotores s’han decidit a proposar una nova edició d’aquest projecte mensual d’activitats culturals, que arribarà entorn del dia huitè de cada mes.

Es presenten en aquesta edició nou propostes que abasten les diferents disciplines culturals, des del teatre a la poesia, la música, el documental les, conferències o l’humor.

Com s’expressava en el projecte que vió nàixer la iniciativa, “8 Cultura i Dona pretén posar de manifest propostes culturals heterogènies, multidisciplinàries i diverses que traguen a la llum la labor que les dones creadores contemporànies gesten”.

Per la Casa de la Cvltvra passaran durant aquests nou mesos dones creadores de la talla de Martiri, Pamela Valencià, Juana Varela o Les XL. També, sense que es puga comptar amb la seua presència en l’escenari o en la pantalla, tindrem l’oportunitat de visionar un documental dedicat a la figura de María Moliner, bibliotecària, creadora de el “Diccionari d’ús de l’espanyol” -encara en vigència- i una de les personalitats culturals més influents de la II República; comptarem amb la presència de Vicky Calavia, directora del documental.

El cicle comptarà amb un “A Micro Obert” singular dedicat a la poesia d’una de les figures més influents de la cultura contemporània: Patty Smith, la coordinació del qual serà a càrrec d’Ana Valdés i Pepe Silva que explicaran, com sempre amb convidats i convidades, amants de la poesia de la nostra ciutat encara que també de fora si els ve de gust venir.

S’ha volgut tancar el cicle amb l’estrena a Villena d’una peça coreogràfica de Juana Varela, ballarina, coreògrafa de la nostra ciutat establida a Villena que presentarà el seu últim treball “Batec de sota”.

En definitiva, és una proposta que posa en valor la cultura que les dones gesten i que ens pemite a tots i a totes mutiplicar per dues, social i culturalment. Al nostre diari li encanta proposades com aquestes que a més tenen compromís.

Com en l’edició anterior “8 Cultura i Dona” està organitzat i compta amb el patrocini de les regidories de Cultura i Igualtat de l’Ajuntament de Villena, de la Seu de la Universitat d’Alacant i de l’Institut Valencià de Cultura.