Luis Antonio Mac-Beath, Luant (l’Havana 1955) arriba a LOBLANC amb un palmarés brillant, després d’haver treballat en el Setmanari humorístic PALANTE i encarregar-se de la secció nacional- internacional del diari Informació d’Alacant, a més de col·laborar en moltes altres publicacions en paper o digitals.

En la proposta de Luis Antonio Mac-Beath, Luant, d’aquesta quinzena s’acosta a través de l’humor a la tristesa de la Dama d’Elx perquè segueix sense poder tornar a la seua benvolguda casa.

La Comissió de Cultura del Senat ha rebutjat la moció per a instar el Govern central a la cessió permanent de la Dama d’Elx a la seua població d’origen. Va ser el passat 11 de març quan la proposta ha sigut rebutjada amb dos vots a favor -els de Compromís i PNV-, onze abstencions i dotze vots en contra.

L’Ajuntament d’Elx, a través del seu alcalde, va insistir aquest mes de febrer en el retorn temporal del bust ibèric just el dia en què el Senat anava a debatre una nova iniciativa parlamentària del senador Carles Mulet demanant el retorn permanent de la peça que finalment no es va celebrar.

L’Ajuntament considera que aquesta última estratègia unilateral no sols no ajuda a aconseguir l’objectiu, sinó que es converteix en una interferència que el dificulta i, honestament, creu que és contraproduent.

En conclusió, l’Ajuntament i la Generalitat estan treballant de manera conjunta en una estratègia que té dos vectors: d’una banda, aconseguir una cessió temporal que s’hauria de produir en 2022, en el marc del 125 aniversari de la seua troballa, i a mitjà i llarg termini, aconseguir una fórmula que faça possible l’estada definitiva de la Dama d’Elx a la seua ciutat.