El Teatre Arniches d’Alacant, de la mà de l’Institut Valencià de Cultura, continua aquest cap de setmana la seua programació de tardor amb dansa i amb teatre en valencià per a xiquets i xiquetes. Dissabte 21 de novembre a les 20.30 hores els alacantins podran gaudir de la companyia de dansa barcelonina Brodas Bros, que porta el seu espectacle ‘Around the world’, mentre que el diumenge 22 de novembre a les 12.00 hores serà el torn de l’obra ‘Nautilus’, dirigida especialment al públic infantil.

La coordinadora territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, valora les propostes d’aquest cap de setmana a l’Arniches de manera molt positiva i ressalta que “treballem per a oferir una programació plena de propostes per a grans i menuts. Aquest cap de setmana podran gaudir molt amb l’espectacle escènic i audiovisual que ofereix ‘Around the world’, una proposta que ha rodat per mig món i que estem orgullosos de tindre a l’Arniches. I diumenge, els xiquets i xiquetes podran apropar-se a la figura de Jules Verne gràcies a ‘Nautilus’, una obra que anima a reflexionar sobre la importància de l’ecologisme en un món com l’actual i que, a més, ho fa en valencià”.

‘Around the world’, de la companyia de dansa Brodas Bros

La dansa arriba al Teatre Arniches amb ‘Around the world’, un espectacle produït per la companyia internacional de ‘hip-hop’, dansa i cultura urbana Brodas Bros, nascuda a Barcelona l’any 2006, i que compta amb la direcció artística de Lluc Fruitós.

Aquest espectacle transformarà l’escenari del Teatre Arniches en un gran “quadern de viatges”, recopilant les anècdotes que els ballarins de l’espectacle —Pol Fruitós, Lluc Fruitós, Berta Pons, Clara Pons i Marc Carrizo— han anat acumulant a través dels seus viatges i trobades amb el públic del seu espectacle.

I és que, durant tres mesos, aquesta companyia ha viatjat per mig món, oferint ‘Around the world’ en llocs com Brasil, Palestina, San Francisco, Los Angeles, Hondures o el Japó, entre altres.

Els assistents a aquest espectacle trobaran projeccions interactives, làser, dansa aèria, vestuaris de led i altres elements que creen una combinació de dansa, llum, tecnologia i música que els sorprendrà.

Nautilus

‘Nautilus’, teatre en valencià de la mà de la companyia La Negra

El teatre familiar en valencià també visita l’Arniches aquest cap de setmana de la mà de la companyia La Negra, que, en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura i l’Ajuntament de València, portaran al teatre alacantí ‘Nautilus’, una actualització de ‘20.000 llegües de viatge submarí’ de Jules Verne amb una mirada actual, divertida, compromesa i ecologista. Aquest espectacle s’emmarca dins del cicle ‘Som menuts’.

L’obra està escrita per Diego Gull i Xavo Giménez, i dirigida per aquest últim juntament amb Toni Agustí. La interpretació dels dos personatges principals, el capità Nemo i el professor Aronax, és a càrrec de Juli Cantó i Carlos Amador

‘Nautilius’ conta la història del capità Nemo, qui aprecia la mar més que la seua pròpia vida. Viu a bord del Nautilus, un submarí secret que recorre els oceans de tot el món, lluny de tot i de tots. El capità observa que les coses no van bé a la mar per culpa de la contaminació i la vida marina està en perill. Nemo recluta el professor Aronax, a qui portarà a un viatge de 20.000 llegües submarines per a mostrar-li els secrets d’aquest món fascinant amenaçat per la contaminació humana i evitar el desastre.

Les entrades per a ambdós espectacles poden adquirir-se en la pàgina web de l’Institut Valencià de Cultura <https://ivc.gva.es/val/escena-val/programacio-escena/teatre-arniches-dalacant>.

La programació de l’IVC al Teatre Arniches està compromesa amb la seguretat de tots els assistents i es du a terme amb totes les garanties per tal que els assistents puguen gaudir de la cultura amb les millors condicions de seguretat i higiene.