La regidora de Cultura, Patricia Macià, i la coreògrafa i ballarina il·licitana Asun Noales, han informat de les actuacions previstes dins d’una nova edició del festival “Abril en Dansa” que se celebra a Elx i Alacant fins al 29 d’abril.

Un esdeveniment amb el qual es pretén potenciar i popularitzar la dansa entre tots els públics així com proporcionar als joves i ballarins i coreògrafs una plataforma que els permeta exhibir i divulgar les seues creacions.

“Aquest festival Abril en Dansa a Elx i Alacant i el centrem en la dansa contemporània gràcies a la col·laboració de la coreògrafa Asun Noales i la seua companyia “Una altra Dansa”, ha explicat Patricia Macià qui ha afegit que “en diversos escenaris d’Elx i Alacant es duran a terme les creacions de 20 companyies amb un total de 49 espectacles”.

Per part seua, Asun Noales ha dit que “tindrem molts plats forts a la ciutat d’Elx. El primer d’ells va ser amb Titoyaya Dansa i els seus dos espectacles”.

S’inaugura l’exposició fotogràfica “Objectiu Abril en dansa”, en la qual Germán Antón realitza un recorregut per les diferents edicions del festival.

Ja el diumenge 7 d’abril el Gran Teatre (19 hores) acollirà la “Mostra de joves talents”. “Es tracta d’un dels plats forts del festival i que a mi m’emociona particularment perquè m’agrada donar suport als joves que estan iniciant les seues carreres professionals. Els proporcionem l’hostalatge i els donem tretze beques de formació en diverses companyies i universitats”, ha indicat Noales.

El 10 d’abril es durà a terme una activitat de dansa inclusiva. Es tracta d’uns tallers dirigits a persones amb diversitat funcional en col·laboració amb el Centre Arts.

El 28 d’abril el Gran Teatre serà l’escenari de la gal·la festival Abril en Dansa amb les actuaciobnes de Projecte GOD (Elx), Ersilia Dansa (Itàlia), Marcat Danse (Andalusia), Thomas Noone (Catalunya) i Kor’sia (Madrid).

Les activitats culminen el 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa, es durà a terme una jornada de portes obertes amb la realització de tallers de dansa de diversos estils. Una activitat gratuïta prèvia inscripció amb mestres al capdavant com Diana Grytsailo, Alién Ramos i Joaquín Collados. Els tallers es duran a terme en L’Escorxador i la inscripció és gratuïta. Es pot realitzar en info@abrilendanza.es.