Representants de la cultura de la província d’Alacant es van reunir dilluns passat en la Casa Bardín per a procedir a la lectura de la Declaració Universal de Drets Humans en commemoració deL seu 70 aniversari. Nombrós públic ha assistit a aquest entranyable acte que va ser autocrític sobre el posicionament que adopten en ocasions les persones enfront d’aquesta declaració de dret natural per a tots els éssers humans.

En la lectura han participat membres de la Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández, Conservatori Superior de Música Óscar Esplá, Fundació Caja Mediterráneo, departament d’Imatge de la Diputació d’Alacant, ADDA, MARQ, MUBAG, MACA, Centre Cultural Les Cigarreras, Sala d’Exposicions La Llotja, Museu Volvo Ocean Race, Museu d’Aigües, Teatre Principal, Teatre Arniches, Arxiu Municipal d’Alacant, Galeria Santamaca, Associació de Periodistes d’Alacant, Associació Pretenem gitanizar el món, Centre d’Estudis Locals del Vinalopó, OJPA, mitjans de comunicació culturals com LOBLANC i ALACANT MAG, Aguas de Alicante, així com altres entitats. Al costat d’ells, també artistes, autors literaris, músics i periodistes.

Cadascun dels trenta articles que conformen el text va ser llegit almenys per dues persones diferents, en castellà i valencià, i alguns van tenir, a més, una lectura addicional en un tercer idioma de la Unió Europea, i fins i tot en llengües clàssiques com el llatí i el grec.