Torna una nova edició del Concurs de Cuina Creativa amb Magranes d’Elx amb l’objectiu d’incentivar la gastronomia protagonitzada per aquesta fruita, demostrar la seua versatilitat i descobrir noves receptes.

Aquest concurs, que aconsegueix la seua tretzena edició, està organitzat per la Denominació d’Origen Protegida de la Granada Mollar d’Elx i compta amb el patrocini de VisitElche, Cajamar i Tescoma al costat de la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx, la Diputació d’Alacant, el Patronat de Turisme Costa Blanca, la marca gastroturística L’Exquisit Mediterrani, Molt de Gust i els suports de la xef Susi Díaz, Eurotoques i el blog de gastronomia Carolus Cuina.

El jurat estarà presidit per la xef il·licitana Susi Díaz (1 estrela Michelin) i repartirà un total de 2.500 euros en premis entre aquells plats que destaquen per la tècnica, presentació, sabor i importància de la magrana mollar d’Elx.

Crida a cuiners professionals i estudiants de cuina

Es tracta d’un concurs d’àmbit internacional, en el qual podran participar tots els professionals del sector de la gastronomia en representació d’un establiment d’hostaleria, empreses o entitat relacionada amb la gastronomia així com els estudiants d’hostaleria i cuina.

Les inscripcions es poden formalitzar fins al 10 de gener i per a això cal emplenar el formulari que trobaran en https://cocina.granadaselche.com on hauran d’indicar les seues dades personals, els del restaurant o escola a la qual representa, el nom de la recepta i adjuntar un breu resum amb la trajectòria professional, les dades relacionades amb la recepta (ingredients i elaboració) i una foto del plat.

Gran Final el 24 de gener

Una vegada tancat el termini d’inscripció, el jurat valorarà les propostes i triarà a un màxim de quatre finalistes que hauran de cuinar el seu plat en la gran final que es disputarà el 24 de gener en el Restaurant La Finca de Susi Díaz (1 estrela Michelin).

El guanyador del concurs obtindrà un premi en metàl·lic de 1.500 euros mentre que per al segon, tercer i quart classificat hi haurà premis en metàl·lic de 600, 300 i 100 euros, respectivament.

Per al president de la Denominació d’Origen Protegida de la Granada Mollar d’Elx, Francisco Oliva, “aquest concurs cada vegada està més consolidat, donat el gran nombre d’inscripcions que va en augment cada any, amb receptes molt interessants que arriben de tots els racons de la nostra geografia, alguna cosa que ens espenta a continuar treballant per a situar a la magrana mollar d’Elx com un referent gastronòmic”.

La terra de les magranes d’Europa

La zona geogràfica de la Denominació d’Origen Protegida (40 municipis de les comarques alacantines de la Vega Baixa, Baix Vinalopó i Alacantí) és considerada com la terra de les magranes d’Europa. Són els principals productors europeus de magranes, concentren més del 75% de la producció nacional de magranes i són líders mundials pel que fa a la varietat mollar d’Elx.

La mollar d’Elx és una magrana única que és considerada com una de les millors del món. És dolç, la seua llavor és blana i comestible i el seu color exterior oscil·la del roig al crema a causa del sol que reben en l’arbre.