‘Arena i aigua de colors’ és el títol del cartell que anunciarà la XVIII edició del Festival de Cinema d’Alacant que se celebrarà del 29 de maig al 5 de juny amb el suport de la Diputació d’Alacant. La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha presentat l’obra al costat del director de l’esdeveniment, Vicente Seva, un treball de l’artista Alfredo León.

La responsable provincial ha destacat que “després de superar moltes traves en la passada edició, enguany vam arrancar el Festival amb la lliçó ben apresa quant a cultura segura i un compromís ferm de compliment de les normes sanitàries”. S’ha compromés “a continuar apostant per donar el nostre suport a un sector que, especialment en aquests moments de crisis, necessita encara més el suport institucional”.

Julia Parra ha assegurat que “és un orgull tornar a impulsar aquesta iniciativa a favor del cinema que continua donant-nos grans regals, com el Premi Goya concedit fa pocs dies a l’alacantí Javier Marco pel seu curtmetratge de ficció A la cara”.

Sempre pendents de l’evolució de la pandèmia, la intenció de l’organització és que el certamen es duga a terme “en tota la seua esplendor”, tal com ha explicat Vicente Seva, amb totes les activitats presencials i complint estrictament amb les mesures de seguretat. “Serà un gran festival i comptarem amb molt de cinema, activitats paral·leles, pel·lícules convidades i grans protagonistes com Isabel Coixet, que rebrà el Premi Lucentum”, ha puntualitzat el director de l’esdeveniment.

El rastre de les ones en la riba, el color d’Alacant i el seu Festival de Cinema han sigut la inspiració per a ‘Arena i aigua de colors’, una obra triada entre les més de 450 propostes que han concorregut al concurs. A través d’un vídeo, l’autor ha explicat els detalls del disseny. “He volgut evitar els recursos típics i m’he centrat en el lloc on se celebra el festival, Alacant, la ciutat de la llum. He reflectit el solc de l’aigua de la mar en l’arena, amb els seus colors i he augmentat la paleta cromàtica, perquè en la setmana del certamen la ciutat s’ompli de color”, ha explicat.

Alfredo León, dissenyador gràfic i web, és natural de Aoiz, Navarra, compta amb vint anys d’experiència com a creatiu i ha guanyat més de 150 concursos de cartells en diferents punts del nostre país. El jurat ha estat compost per experts en comunicació, disseny i cinema: Nacho Platero, director creatiu de Deluxe Spain; Manuel Sánchez Martín, director creatiu de Two Boss Produccions; Olga López, responsable de comunicació de l’escola Universitària d’arts TAI, i Vicente Seva.