La Diputació atorga el XVIII Premi Enric Valor de Novell·l’en Valencià a l’escriptora Elvira Cambrils

La Diputació atorga el XVIII Premi Enric Valor de Novell·l’en Valencià a l’escriptora Elvira Cambrils

L’obra Argila i calç d’Elvira Cambrils ha resultat guanyadora de la XXVIII edició del Premi Enric Valor de Novell·l’en Valencià que convoca la Diputació d’Alacant, un guardó que està dotat amb 20.000 euros.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha presentat aquest matí l’obra seleccionada pel jurat del certamen al costat de l’autora premiada, natural de Pego. Navarro ha valorat el nivell dels catorze treballs que han concorregut a aquesta edició i ha recordat “el compromís d’aquesta institució amb la cultura en general, i amb la literatura en valencià en particular, per a transmetre a la societat la riquesa de les nostres arrels”.

Argila i calç, -presentada al certamen com a Amina, el llarg viatge- és la sisena novel·la de Cambrils i, amb la comarca de la Marina Alta com a escenari, narra l’odissea de dues dones, una jove refugiada d’Àfrica i una escriptora valenciana que forgen una història d’amor i complicitat. Tal com ha explicat la seua autora, la història d’Amina i Blanca “té un fort component ètic i testimonial, d’una banda, centra el focus en la tragèdia dels immigrants i en aqueixa gran fossa comuna en la qual s’ha convertit el Mediterrani, però també posa en valor a grans escriptores valencianes contemporànies, el treball de les quals no ha sigut prou reconegut”.

La novel·lista guardonada ha impartit classes com a catedràtica de Filosofia en instituts de la Comunitat Valenciana. Entre els seus relats de ficció destaquen Mira’m, Amor (Bromera, 2007) Premi Blai Bellver de Xátiva, El bes de l’aigua (Bullent, 2010), Tot el que tinc per ballar amb el teu (Bullent, 2014), A la platja de Camus (Bullent, 2018) i Aire (Aila, 2021), Premi Carmelina Sánchez-Cutillas. A més, ha rebut també el guardó Felipe Ramis per Foc a la llar (Lletra impresa, 2022), el Soler i Estruch per Vestida de lluna (Bullent, 2016) i l’accèssit lliure de Narrativa de Dons per la mar d’Essaouira (Les dones compten, 2018).

El premi literari convocat per la institució provincial reconeix el treball emprés per Enric Valor i Vives per a la normalització de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana des de les seues facetes d’autor i investigador. Aquesta disciplina li va fer mereixedor de rellevants reconeixements com el de les Lletres Valencianes atorgat per l’Ajuntament de València, el Premi Sanchís Guarner, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya o la Medalla d’Or de la Província d’Alacant, concedida a títol pòstum per la Diputació d’Alacant.

El jurat d’aquesta edició ha estat presidit per Navarro i ha comptat com a vocals amb el diputat provincial Óscar Mengual, Rafael Poveda, escriptor i enòleg, Isabel Marcillas i María Ángeles Francés, doctores en Filologia Catalana, Vicent Ferrán García Perales, professor adjunt de la Universitat CEU Cardenal Herrera, així com els filòlegs Marc Senabre i Carlos Ferrer.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X