La Diputació d’Alacant destinarà 250.000 euros per a l’equipament d’instal·lacions culturals de 59 municipis de la província, segons ha resolt aquesta setmana la Comissió Informativa de Cultura i Esports.

Així ho ha confirmat la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, qui ha explicat que “s’ha fet un important esforç incrementant un 25% el pressupost inicial, amb quasi 50.000 euros més, per a ajudar a fer realitat el 100% dels projectes presentats, destinats a millorar els serveis que es presten des dels municipis”.

A través d’aquestes ajudes, la institució provincial contribueix a l’adquisició de diferents equipaments per a cases i centres culturals o polivalents, entre els quals es troben mobiliari, ordinadors, equips de música, projectors o instal·lacions d’aire condicionat destinats a millorar la qualitat dels usuaris d’aquestes instal·lacions públiques.

Les subvencions queden distribuïdes entre nou comarques de la província. D’aquesta manera, corresponen 31.463 euros a nou ajuntaments del Comtat: Benimassot, Almudaina, Balones, Alcoleja, Gaianes, L’Orxa, Beniarrés, Muro de Alcoy i Cocentaina; i 16.355 euros a Banyeres de Mariola, Benifallim, Ibi i Tibi de L’Alcoià.

A la Marina Alta es destinen 60.502 euros a 14 municipis: La Vall d’Alcalà, Murla, Senija, El Ràfol d’Almúnia, Sanet y Negrals, EATIM Jesús Pobre, LLÍBER, Benidoleig, Beniarbeig, Orba, Els Poblets, Xaló, Pego i Dénia; mentre que a Altea, Benifato, Benimantell, L’Alfàs del Pi, Relleu, Sella i La Vila Joiosa a la Marina Baixa, corresponen 34.307 euros.

Quant a les comarques del Vinalopó, 25.796 euros són per als ajuntaments de Beneixama, Biar, Cañada, Salinas i Villena; i 19.094 euros estan destinats a Algueña, La Romana, el Fondó de les Neus, Monòver i Novelda, de l’Alt i Mitjà Vinalopó, respectivament.

Finalment, a la Vega Baixa corresponen 41.862 euros per a dotacions a Benferri, Benijófar, Algorfa, Los Montesinos, Benejúzar, Bigastro i Cox. I en els municipis de L’Alacantí d’Aigües, Busot, Sant Joan d’Alacant i Mutxamel s’invertiran 15.632 euros, mentre que a Santa Pola al Baix Vinalopó aniran 4.200 euros.