La Diputació d’Alacant, a través de l’àrea de Cultura, celebra la primera edició dels Premis a la Cultura Alacantina Miguel Hernández, que s’entregaran en la gala que tindrà lloc el dissabte, 11 de desembre, a partir de les 19.00 hores, a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA). L’entrada és lliure, prèvia recollida d’invitació, fins a completar l’aforament.
La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha convidat als alacantins a assistir a l’acte i ha manifestat que “aquests premis, que porten el nom de Miguel Hernández en homenatge al nostre poeta més universal, pretenen donar visibilitat a aquelles persones, entitats i col·lectius alacantins que destaquen en diferents àmbits de la cultura”.
Julia Parra ha confirmat que amb aquesta nova iniciativa es persegueix també recolzar al col·lectiu cultural després de la severa crisi que ha travessat el sector, amb la consegüent pèrdua de visibilitat, minvament d’ingressos econòmics i disminució de llocs de treball. “És important que des de les institucions impulsem proposades que servisquen per a donar projecció i que, alhora, reconeguen projectes o carreres que han aportat molt a la cultura”, ha incidit.
Amb aqueixa finalitat, la titular de Cultura ha anunciat el seu compromís d’instaurar amb caràcter anual aquests premis que culminaran amb una gala oberta a la participació del públic. Les entrades es podran recollir a partir de demà dissabte en el ADDA, en l’accés situat en l’avinguda Xixona, 5, en horari de 10.00 a 14.00 hores tots els dies i el divendres dia 10 també a la vesprada de 17.00 a 20.00 hores.
Un jurat presidit per la vicepresidenta primera ha iniciat ja el procés de selecció dels premiats, prevalent que els candidats hagen destacat en l’anualitat corresponent a la fallada del premi i entre projectes que s’estiguen desenvolupant en aquest exercici i l’anterior. El jurat tindrà en compte l’aportació a la cultura, les propostes, creacions i representacions que hagen posat en valor la difusió i promoció de la cultura a la província d’Alacant i els projectes o carreres personals o col·lectives en l’àmbit de la creació i de la cultura.
Des de l’àrea de Cultura s’han establit quatre categories: premi a la trajectòria professional consolidada en el món de la cultura; premi als nous creadors i emprenedors culturals; premi a la innovació de la cultura a través de les tecnologies de la informació i comunicació; i premi a la promoció i difusió de la cultura popular. Cadascuna de les categories tenen els següents apartats: sector del llibre, sector de les arts escèniques, sector de les arts visuals, sector de l’audiovisual i sector de la música. Tots els seleccionats rebran un guardó honorífic. Les distincions podran ser atorgades també a títol pòstum.