La Diputació d’Alacant, des de l’àrea de Cultura, ha constituït una taula de treball amb representants de set associacions i col·lectius de professionals de les arts escèniques d’Alacant i de la Comunitat Valenciana. La vicepresidenta i titular de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “després de la primera reunió per a escoltar les propostes del sector, hui hem volgut fer un pas més per a abordar la seua situació després de la crisi sanitària que ha tingut com a conseqüència una aturada en l’activitat, causant grans pèrdues en termes econòmics i de destrucció d’ocupació i en detriment de la cultura”.

Parra ha anunciat que s’ha establit un calendari “per a mantindre un diàleg fluid en el procés d’estudi obert per a consensuar mesures que puguen ajudar als professionals”. La pròxima trobada està previst que se celebre a la fi de juny. L’objectiu és elaborar un catàleg i prendre mesures destinades a incentivar el creixement del sector a la província d’Alacant i a superar els efectes de la crisi pel Covid-19.

La reunió celebrada en la Diputació d’Alacant ha comptat amb la participació de la Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana (APCCV), la Plataforma de Professionals del Teatre de la província d’Alacant (Protea), l’Associació de Professionals de Dança de la Comunitat Valenciana (APDCV), l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED) i l’Associació de Distribuïdors Valencians d’AAEE i Müsica (Advaem). També han assistit representants del Comité Escèniques Associació de Creadors i Creadors d’Arts Escèniques Valencianes i de l’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana (Avetid).