La nova proposta cultural de Willy Ramos aterrarà aquesta setmana en la Diputació d’Alacant a través de l’exposició ‘Ariguaní’. La mostra oferirà una àmplia perspectiva de l’obra de l’artista, establit a València, les arrels colombianes del qual han inspirat gran part del seu treball.

El president de la institució provincial, César Sánchez, ha ressaltat la forta personalitat i potència que desprenen les obres de Ramos. “Una vegada més, des de la Diputació volem posar en valor i a l’abast de tots els ciutadans les obres dels nostres artistes. En aquesta ocasió, tenim l’orgull de comptar amb un històric de l’art a la Comunitat Valenciana el treball de la qual posseeix una qualitat extraordinària i una tècnica molt particular. Es tracta d’una col·lecció feta amb gran habilitat i amb un estil diferent que va a sorprendre als visitants”, ha matisat Sánchez.

Obra exposada. Foto: Gabinet Premsa. Diputació Alacant

Obra exposada. Foto: Gabinet Premsa. Diputació Alacant

Format a València, Barcelona i Itàlia, Ramos compta amb una dilatada trajectòria que inclou més de dues-centes exposicions, tant individuals com a col·lectives, en galeries d’Espanya, Canadà, Colòmbia, Itàlia, Alemanya i Irlanda, entre unes altres. La seua obra està distribuïda en destacats centres culturals com el Museu Salvador Allèn de Xile o el Museu Valledupar de Colòmbia.

A més, també s’exhibeixen peces seues en col·leccions de la rellevància de la del Banc de la República de Bogotà o la de la Universitat Autònoma de Mèxic DF. A nivell nacional se li pot admirar en fons d’entitats com la Fundació Cultural CAM, la Fundació Bancaixa o la col·lecció de Caixa Murcia.

La mostra, la comissària de la qual és Carmen Ramos Cano, s’inaugurarà divendres que ve, 3 d’agostl, en la Sala d’Exposicions del Palau Provincial, on es podrà visitar fins al 3 de setembre. D’altra banda, i paral·lelament, la sala de la Llotja del Peix a Alacant també acollirà part de l’obra de Ramos. Ambdues exposicions s’emmarquen en el mateix projecte patrocinat per la Diputació d’Alacant, l’Autoritat Portuària d’Alacant, Porsche Espanya i Cellers Portia d’Aranda, on itinerará aquesta proposta el 15 de setembre.

Obra exposada. Foto: Gabinet Premsa. Diputació Alacant

Obra exposada. Foto: Gabinet Premsa. Diputació Alacant