La Diputació d’Alacant ha posposat la fallada i el lliurament del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha confirmat que “donades les circumstàncies actuals per l’avanç del coronavirus, ens hem vist obligats a retardar la XXV edició d’aquesta gran cita literària, que previsiblement se celebrarà la pròxima tardor d’acord amb l’Ajuntament de Castalla i complint, en tot cas, les recomanacions de les autoritats”.

Enguany s’han presentat al certamen 36 obres, una xifra que supera àmpliament la de l’exercici anterior, amb 23 aspirants. El premi està dotat amb 20.000 euros per al primer classificat. Els treballs han sigut repartits entre el jurat perquè duga a terme el procés de la lectura. El següent pas és l’organització d’una trobada per a deliberar i triar al guanyador de l’actual edició.

El jurat està format pel president de la Diputació, Carlos Mazón, la vicepresidenta Julia Parra, i el diputat Fulgencio José Cerdán, en representació de la corporació. Figuren a més com a vocals Rafael Poveda, escriptor i enòleg, Gonçal López-Pampló, professor de la Universitat de València, Isabel Marcillas i María Ángeles Francés, doctores en Filologia Catalana, Vicent Ferrán García Perales, professor adjunt de la Universitat CEU Cardenal Herrera i Carlos Ferrer, llicenciat en Filologia.

El certamen finalitza amb l’acte de lliurament del Premi Enric Valor que té lloc a Castalla. En edicions anteriors s’ha celebrat a la fi de març i enguany la data inicialment prevista, el passat dia 26, ha sigut posposada per causes alienes a l’organització.

En compliment de les mesures governamentals per la pandèmia, l’àrea de Cultura de la Diputació d’Alacant ha ajornat el seu calendari d’activitats i manté tancats al públic les instal·lacions de ADDA, MARQ, MUBAG, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i les sales d’exposicions del Palau Provincial.