La Diputació d’Alacant aplicarà a partir de demà, dijous 21 de gener, noves mesures en les instal·lacions culturals dependents de la institució provincial, d’acord amb les noves restriccions decretades per la Generalitat Valenciana a conseqüència de l’agreujament de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Des de l’àrea de Cultura, que dirigeix la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, s’ha confirmat que fins al 31 de gener es tancaran al públic a les 18.00 hores totes les instal·lacions del Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ), inclosos jaciments i monuments visitables, del Museu de Belles arts Gravina (MUBAG) i de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. A més, es mantindrà també la cancel·lació de tota la programació d’actes presencials a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) fins a final de mes, tal com es va anunciar el passat 8 de gener.

Així mateix, queda suspesa qualsevol tipus d’activitat pública en les totes les dependències culturals. Les mesures es podrien prorrogar en el temps en funció de l’evolució de la situació sanitària i de les indicacions de les autoritats nacionals i autonòmiques.

Durant el nou horari establit per al públic es mantindran totes les mesures preceptives per a salvaguardar la salut de les persones amb itineraris segurs, aforament limitat i accés amb màscara i prèvia desinfecció de les mans.