La Diputació d’Alacant, a través del Consorci Camí del Cid, ha participat en la creació de l’Associació Rutes Culturals d’Espanya al costat d’altres entitats de quatre grans itineraris nacionals. Una iniciativa que naix amb l’objectiu de promoure internacionalment el llegat històric, artístic i natural del nostre país, oferint un ampli mostrari dels recursos turístics d’onze comunitats autònomes.

Els representants de les entitats gestores de Camí del Cid, Camins d’Art Rupestre Prehistòric, Ruta Via de la Plata, Rutes de Carles V i Camins de Passió han celebrat aquest matí l’Assemblea Constituent de l’Associació Rutes Culturals d’Espanya amb l’objectiu de coordinar les accions que es realitzen per a donar a conéixer el patrimoni nacional a través d’itineraris d’alt valor històric, artístic i mediambiental.

Es tracta, en definitiva, d’una ambiciosa aposta, en la qual s’integra una important mostra dels recursos i productes turístics existents en territoris d’onze comunitats autònomes, i que contribueix de manera notable a incrementar l’oferta per entorns naturals i poc massificats, d’acord amb les noves demandes turístiques.

A més de la promoció dels itineraris com a destinació turística cultural, els principals objectius d’aquest nou col·lectiu són dotar de personalitat jurídica a la marca Rutes Culturals d’Espanya, planificar, desenvolupar i gestionar com a Club de Producte els acords que s’adopten en el marc de la col·laboració amb la Secretaria d’Estat de Turisme, així com mantindre contactes permanents amb empreses, administracions, universitats i altres col·lectius interessats. Així mateix, l’associació pretén incorporar progressivament nous itineraris representatius de la riquesa i diversitat històrica i patrimonial d’Espanya.