La Diputació d’Alacant ha convocat una nova edició del Premi de Teatre Breu en Valencià “Evarist Garcia”. El guardó, que arriba enguany a la seua XXI edició, està dotat amb 3.000 euros.

Les persones interessades a participar en aquesta iniciativa ja poden presentar els seus treballs en format digital en la seu electrònica de la Diputació a través del tràmit “Cultura. Sol·licitud inclusió en la convocatòria del Premi de Teatre breu en valencià Evarist Garcia”. El termini d’admissió conclourà el dia 15 de setembre.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha animat a la participació “en un certamen destinat a estimular als autors de literatura valenciana i a homenatjar la contribució realitzada en aquest sentit per Evarist García perquè no quede en l’oblit”.

El jurat estarà compost per un representant de la institució provincial i un altre de la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, així com per personalitats rellevants i vinculades al món teatral i la literatura.

El Premi “Evarist Garcia”, que organitzen conjuntament la Diputació d’Alacant i la Conselleria, va ser creat l’any 2000 a fi de fomentar la cultura i impulsar el teatre en valencià. L’any passat van concórrer un total 16 obres i l’escriptor Jordi Peidro i Torres es va alçar amb el guardó amb el seu llibre Dos Mons.