La Diputació d’Alacant invertirà aquest any 1.130.000 euros en el desenvolupament, foment i difusió de la cultura a la província a través de cinc programes d’ajudes per a la realització d’activitats i esdeveniments, foment de la llengua valenciana i l’equipament d’instal·lacions culturals municipals.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha confirmat que la convocatòria de subvencions ha sigut aprovada aquest matí en Comissió de Cultura i en les pròximes setmanes s’iniciarà el període de sol·licitud, a partir de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). “Hem fet un gran esforç inversor amb la intenció de complir el nostre compromís d’agilitar al màxim unes ajudes molt necessàries per a reactivar un sector cultural en crisi, que travessa un moment crític per les limitacions derivades de les restriccions per Covid, però també per a tornar a dinamitzar la vida cultural en els nostres municipis amb propostes molt variades que arriben a tots els públics”, ha detallat la titular de Cultura.

D’una banda, l’àrea de Cultura ha convocat subvencions per a la realització d’activitats culturals, musicals i escèniques a desenvolupar des d’administracions locals de la província entre l’1 d’octubre de 2020 i el 30 de setembre de 2021, per al que es destina 400.000 euros. Les quanties oscil·len entre un import màxim de 6.000 euros per a municipis de més de 50.000 habitants i de 3.000 per als de menys de 5.000.

També des de Cultura s’han posat a la disposició de les entitats sense ànim de lucre 170.000 euros per a ajudes per a la realització de propostes com a actuacions musicals o escèniques, trobades, festivals, fires, concursos, homenatges, exposicions i congressos; així com el disseny, maquetació, edició, impressió i reproducció de publicacions; espectacles de circ, entitats associatives festives o conservació i restauració d’imatges religioses, entre altres conceptes.

Dotada amb 200.000 euros s’ha aprovat així mateix la convocatòria per a la realització d’activitats culturals d’especial relleu com a premis a la investigació científica, certàmens relacionats amb la indústria tradicional, producte o costums locals, mostres de teatre, festivals de música antiga, de guitarra espanyola, homenatges, festivals de curts i de cinema o representacions teatrals excepcionals pel seu caràcter únic i tradicional, entre altres iniciatives a més, la Comissió de Cultura també ha donat el vistiplau a la convocatòria d’ajudes per a promocionar la llengua i les tradicions valencianes, a través de diferents disciplines com el teatre, la literatura o la música, que estan dotades amb 160.000 euros.

Finalment, al paquet d’ajudes se suma la convocatòria de subvencions per a l’equipament d’instal·lacions culturals de titularitat municipal. Els ajuntaments podran finançar amb aquestes ajudes conceptes com a aplicacions informàtiques, telèfons, altaveus, portes, radiadors, taules i cadires, entre altres. Per a això s’ha destinat una quantia de 200.000 euros.

El termini per a sol·licitar aquestes ajudes serà d’un mes des de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província.