La Diputació d’Alacant ha aprovat la concessió de 500.000 euros d’ajudes per a una nova convocatòria del Festival d’Arts Escèniques destinada a ajuntaments i altres ens locals per a la realització d’esdeveniments.

Com ha recordat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, la subvenció té com a fi la promoció i foment de la música i les arts escèniques de la província. Així, la Diputació ha reforçat la col·laboració amb els municipis que compten amb un espai equipat i idoni per a la celebració de concerts i espectacles interpretats per companyies professionals de les quatre modalitats següents: teatre, teatre infantil, dansa i circ.

Els esdeveniments emmarcats en el Festival Provincial d’Arts Escèniques 2024 hauran de realitzar-se fins al pròxim 15 d’octubre i la convocatòria ofereix una línia d’ajuda específica per a ajuntaments de la província amb menys de 10.000 habitants.

D’altra banda, la Diputació ha obert també la convocatòria de subvencions a ajuntaments per al foment de la llengua i la cultura popular valenciana amb un pressupost de 200.000 euros. L’objectiu d’aquestes ajudes és impulsar el valencià a la província a través de diferents disciplines com el teatre, la literatura o la música, que servisquen d’instrument per a arribar a tots els públics.

En aquest cas, seran subvencionables activitats com a actuacions musicals o escèniques, correfocs, festivals, certàmens, concursos, homenatges, exposicions o congressos, entre altres, així com el disseny, maquetació, edició, impressió i reproducciónde llibres i revistes, CD, DVD o qualsevol altre tipus de publicació o material audiovisual, en suport de paper o digital.