La Diputació d’Alacant ha aprovat la concessió d’ajudes per import de 487.000 euros destinades a ajuntaments i altres ens locals per al desenvolupament, foment i difusió de la cultura a la província a través d’un ambiciós programa d’ajudes destinat a la realització d’activitats culturals, musicals i escèniques.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat la importància de “continuar secundant a través d’aquesta nova línia de subvencions als professionals del sector cultural, que podran desenvolupar enguany nombroses activitats en els municipis alacantins gràcies també a la implicació dels ajuntaments, col·laboradors imprescindibles per a poder desenvolupar nombroses propostes de qualitat dirigides a tots els públics”.

Entre les activitats que seran objecte de subvenció es troben l’organització d’actuacions musicals, festivals, certàmens, fires, concursos, homenatges, exposicions, congressos o simposis, així com el disseny, maquetació, edició, impressió i reproducció de llibres i revistes, CD’s, DVD’s o qualsevol altra publicació en suport paper o digital, d’accés gratuït per al públic.

El paquet d’ajudes destinat a L’Alacantí és de més de 32.000 euros mentre que a la comarca del Comtat els consistoris rebran un total de 76.500 euros i a L’Alcoià ascederán a quasi 30.000 euros. Per part seua, en l’Alt Vinalopó es distribuiran ajudes per valor de 17.000 euros, en el Mitjà Vinalopó percebran 42.300 euros i la comarca del Baix Vinalopó rebrà prop de 10.000 euros.

Així mateix, l’àrea de Cultura de la institució provincial ha designat ajudes per valor de 106.500 euros per als municipis i entitats de la Marina Alta; mentre que a la Marina Baixa es repartiran al voltant de 63.000 euros de subvencions. Finalment, la Diputació ha concedit 109.000 euros d’ajudes a les localitats de la comarca del Baix Segura.