El Palau Provincial acull una exposició commemorativa de l’artista José Pérezgil, distingit recentment per la Diputació d’Alacant, a títol pòstum, com a Fill Adoptiu de la Província. La mostra, que inclou un total de dotze quadres, documentació sobre les seues concessions i beques i un audiovisual, podrà visitar-se a la Sala d’Exposicions fins al pròxim 5 d’abril.

El diputat de Cultura, Cèsar August Asencio, ha presentat aquest matí tots els detalls d’aquesta proposta, acompanyat per la directora del MUBAG i filla de l’artista, Joserre Pérezgil, per la seua germana Carmen i pel president de la Fundació Cultural Frax de la Comunitat Valenciana, Matías Pérez Such.

Asencio ha explicat que “aquesta exposició commemorativa alberga peces del pintor de la col·lecció de la Diputació d’Alacant, així com altres elements de gran rellevància i interés per a conéixer la seua trajectòria professional”. Usant un símil pictòric, el diputat ha comentat que “la mostra és una breu pinzellada del que seria un immens quadre de cromatisme, de color, d’espais… Una pinzellada que és suficient per a distingir al mestre del neòfit”.

A més de les pintures situades en sala, que formen part de la col·lecció de la Diputació, en aquest espai s’ha disposat també una vitrina en la qual es recullen elements com la concessió del Gran Premi Nacional i la Medalla d’Or a Pérezgil per la seua obra Canyisos de les Salines, la Medalla d’Or pel seu nomenament com a Fill Adoptiu de la Província, una fotografia seua al costat d’un dels seus dibuixos, així com notificacions de la institució provincial en relació a la concessió de diverses ajudes per als seus estudis i formació.

Per part seua, Joserre Pérezgil ha indicat que el seu pare “sempre va sentir l’arrelament d’aquesta terra i l’afecte de la seua gent”, al mateix temps que ha explicat que “va viure una vida plena, lúdica, de llum i de color. D’hedonisme i de fantasia. De creació i corporativisme. D’un vitalisme radiant i d’una inclinació inusual per la vida”.

L’artista va estar tota la seua vida vinculat a la ciutat i a la província d’Alacant i va destacar per captar com a pocs els paisatges més emblemàtics del territori, encara que també es va decantar per la pintura d’interiors i les natures mortes.