“S.O.S.” de José Reyes Belzunce és l’obra guanyadora de l’III Concurs Nacional de Fotografia de Bombers que organitza el Club Esportiu Bombers Provincials d’Alacant amb la col·laboració del Consorci Provincial de Bombers, la Diputació d’Alacant i més d’una dotzena de signatures patrocinadores. Aquest primer premi està dotat amb 500 euros i medalla de plata de la Federació Llevantina de Fotografia.

La imatge guanyadora està exposada des d’avui a la Sala d’Exposicions del Palau Provincial en una mostra que recull les 20 fotografies finalistes d’aquest certamen i que ha estat aquest matí inaugurat pel diputat provincial d’Emergències, Jaume Lloret, i representants del Club Esportiu Bombers Provincials d’Alacant. Les fotos estaran exposades fins el pròxim dia 16 de juny.

Els premis de l’III Concurs Nacional de Fotografia de Bombers són fruit de la deliberació del jurat compost per la fotorreportera Pilar Cortés i els fotògrafs Alberto Verdú i José Luis Carrillo, els qui després d’examinar les 382 fotografies presentades dels 174 participants van acordar per unanimitat emetre el següent veredicte:

Premis del Concurs Nacional

  • 1r Premi: José Reyes Belzunce, amb l’obra “S.O.S.”, dotat amb 500 euros i medalla de plata de la Federació Llevantina de Fotografia.
  • 2n Premi: Manuel Navarro González, amb l’obra “Foc en Llavapeus”, dotat amb 300 euros i medalla de bronze de la Federació Llevantina de Fotografia.
  • 3er Premi: Xavier Ferrer Chust, amb l’obra “Bombers”, dotat amb 150 euros i medalla de bronze de la Federació Llevantina de Fotografia.

Premis a empleats del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de la Diputació d’Alacant:

  • 1r Premi: Antonio González Peregrino, amb l’obra “Llums i Ombres”, dotat amb 300 euros i diploma.
  • 2n Premi: Félix Romero Iborra, amb l’obra “Rescue”, dotat amb 200 euros i diploma.
  • 3er Premi: Rubén Quintana Rico, amb l’obra “En Calma” dotat amb 100 euros i diploma.

A més, el Jurat ha concedit sis esments d’honor, que han correspost a Carlos Rodríguez Corral per “Entre brases”, Daniel Sánchez Aguado per “Nacho”, Jorge Meis Díaz per “Incendi en planta de residus”, Reyes Cerdà Mira per “Retorn”, Jordi Flores per “Garden en flames” i Inés Mesas Clares per “Cansat però no vençut”.

L’III Concurs Nacional de Fotografia de Bombers ha comptat amb la col·laboració i el patrocini de Adaro, Aitana, Ballyclare, Caixa Rural Central, Davi’s Cerveseria, El Corte Inglés, gp&s, Incipresa, Magirus, Neointec, Esteban Parrés Honda, Partenó, Jota Rescat, TechnoGym i Telecom Llevant, als qui l’organització ha volgut agrair expressament la seva col·laboració, confiança i suport.

Lloret ha sostingut que “el Consorci dóna suport a cada acció que vagi encaminada a posar en valor l’enorme treball que desenvolupen els bombers, i que millor manera que a través d’unes fotografies, estètica i temàticament impecables, que evidencien allò que una imatge val més que mil paraules”.