El ADDA i el MUBAG s’han sumat a la programació nadalenca de la Diputació d’Alacant amb sengles calendaris d’esdeveniments i activitats per a tota la família. Concerts, tallers o exposicions són algunes de les propostes que arranquen en el ADDA aquest dissabte, 21 de desembre. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, convida a la ciutadania a conéixer les propostes “dissenyades per a totes les edats, pensant especialment en els més xicotets”.

Són quatre les audicions previstes a la província, amb Josep Vicent al capdavant de l’agrupació del ADDA Simfònica. La primera de les actuacions programades des de l’àrea de Cultura, en coordinació amb el ADDA, tindrà lloc el dissabte a l’Auditori de la Diputació sota el títol ‘Música de pel·lícules’. El divendres, 3 de gener, amb motiu de la celebració del nou any, es realitzarà a Calp un concert de cambra amb la intervenció de diversos grups de solistes de ADDA Simfònica, un concert íntim i familiar que a més comptarà amb la presència d’un narrador en interacció amb el públic.

Els altres dos concerts extraordinaris s’ajornen a febrer a petició dels ajuntaments. El dia 22 de febrer se celebrarà en el Teatre Calderón d’Alcoi, mentre que a Orihuela, amb motiu de la reobertura del Teatre Circ, la data s’establirà d’acord amb el Consistori, en funció de l’evolució de les obres d’aquestes instal·lacions.

Julia Parra, ha destacat que “amb aquesta proposta pretenem que els concerts de Nadal de la Diputació es puguen gaudir en totes les comarques de la província d’Alacant. Enguany hem triat continuar la tradició Calpe, a la Marina Alta, i portar la música de la mà del ADDA Simfònica també a Alcoi i a Orihuela”.

D’altra banda, després de la seua recent reobertura, el MUBAG celebrarà un any més el Nadal amb tots els afeccionats a l’art i en col·laboració amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. El diumenge 22 i el dissabte 28 de desembre -de 12.00 a 12.45 hores tots dos dies i de 12.45 a 13.30 només el 28- famílies amb xiquets de 0 a 3 anys recorreran l’exposició ‘El segle XIX en el MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista’ i, al costat de Utem Escola de Música, posaran sons a una selecció d’obres. Titulada ‘Mus ‘n’ babies’, aquesta activitat requereix inscripció prèvia i està limitada a 25 famílies.

De la mà de Daguten. Escola gràfica de barri s’ha programat ‘Taller de serigrafia. Retrat a dos’ per al divendres 27 desembre, d’11.00 a 13.00 hores. La proposta, inspirada en l’obra de Vicente Rodes, consisteix a fer un retrat a dos de manera divertida i creativa, a partir de les tècniques de la serigrafia i el dibuix.

Pilar Tébar, una de les comissaries de l’exposició ‘Vicente Rodes. L’estudi al natural’, oferirà una passada guiada a la mostra el diumenge 29 de desembre de 12.00 a 13.00 hores. Es tracta d’una activitat que requereix inscripció prèvia i està prevista per a un màxim de trenta persones. La programació continuarà el divendres 3 de gener amb un nou taller de serigrafia ‘Fanzine/Retrat a cavallers’ ideat per Daguten. Escola gràfica de barri. En aquesta cita serà important el treball en família.

Finalment, el cap de setmana del 4 i el 5 de gener, a partir de les 11;00 hores, els més xicotets podran gaudir de compte contes. Durant aquestes festes, l’horari del museu serà de dimarts a dissabte de 10.00 a 20.00 hores i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores, mentre que els dies 24, 25, 31 de desembre i l’1 i 6 de gener romandrà tancat. Totes les activitats són gratuïtes i es podrà reservar plaça, per a les activitats amb inscripció prèvia, en el telèfon 965 14 67 80.