La Diputació d’Alacant ha confirmat la seua col·laboració amb el XVI Concurs els Millors Relats Juvenils de la Província d’Alacant organitzat per l’Associació de Llibreters i Paperers d’Alacant. Aquest certamen dirigit a estudiants de l’ESO té la finalitat de promoure la cultura entre els més joves i fomentar la divulgació cultural a tots els ciutadans. El termini per a participar en aquest projecte finalitza el 16 de març.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat el seu suport a aquesta nova convocatòria i ha animat “a tots els centres escolars a sumar-se a aquesta iniciativa amb la qual es pretén motivar als estudiants a desenvolupar la seua creativitat a través de l’escriptura i donar a conéixer, a través de l’edició d’un llibre, els millors relats fruit del talent dels nostres joves”.

Per part seua, el president del col·lectiu d’Empresaris Llibreters i Paperers, José Antonio López Vizcaíno, ha explicat que al costat de la Fira del Llibre d’Alacant, “aquest esdeveniment és un dels projectes que més repercussió té per a la nostra associació i en el qual major esforç es fa per a donar suport a la lectura i l’escriptura. A més, enguany comptem amb un augment de la participació, la qual cosa confirma l’èxit d’aquesta proposta”. Ha recordat, a més, el suport rebut de la Federació Alacantina de Comerç (Facpyme).

El procés del concurs s’ha iniciat amb una primera presa de contacte amb els diferents col·legis i instituts de la província per a facilitar la inscripció als professors i incentivar la participació. La resposta per part de la comunitat educativa ha sigut immediata i ja són més de 85 els centres inscrits, la qual cosa suposa la participació de més de 10.000 alumnes.

Tant Julia Parra com López Vizcaíno han agraït la labor dels docents per portar fins a les aules el XVI Concurs els Millors Relats Breus Juvenils de la Província d’Alacant, una implicació en la qual consideren imprescindible el paper del tutor per a millorar i formar a les noves generacions, estimular la seua imaginació i alliberar els seus pensaments.