La Diputació d’Alacant ha invertit 145.000 euros en sengles campanyes de l’Àrea de Cultura destinades, d’una banda, a impulsar orquestres i ensembles de la província i, per una altra, a recolzar entitats sense ànim de lucre per a la realització de diferents activitats o esdeveniments.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat que “amb aquestes subvencions es pretén donar a suport a organitzacions i agrupacions que contribueixen a mantindre una tradició musical amb molt d’arrelament a la província i també a donar suport a organitzacions sense fins lucratius que realitzen una gran labor en molts municipis”.

Més de 130.000 euros estan destinats a 36 ajuntaments per a la interpretació de concerts a càrrec d’agrupacions musicals de la província. En la zona de Muntanya –El Comtat i L’Alcoià- es repartiran 17.000 euros entre els consistoris d’Agres, Plans, Castalla, Onil i Tibi, mentre que Sant Joan d’Alacant, la Torre de les Maçanes i Xixona, a L’Alacantí, rebran 9.500 euros.

Un total de 13.500 euros seran per a la zona de l’Alt Vinalopó – Beneixama, Biar i Salinas-, 18.500 es distribuiran entre els ajuntaments d’Algueña, Elda, el Fondó de les Neus, La Romana i Monòver, a la comarca del Mitjà Vinalopó, i 2.500 seran per a Santa Pola, al Baix Vinalopó.

A la Vega Baixa, els municipis de Benejúzar, Benferri, Benijófar, Bigastro, Catral, Daya Nueva, Granja de Rocamora, Jacarilla, Los Montesinos, Rafal, San Fulgencio i San Isidro rebran 42.300 euros. I a la Marina Alta i la Marina Baixa es destinaran 27.900 euros entre Benimeli, Benissa, Llíber, Murla, Vall de Gallinera, Xaló i Sella.