La Diputació d’Alacant destinarà enguany prop de 150.000 euros al desenvolupament d’activitats culturals d’especial relleu en els municipis de la província. Mostres de teatre, recitals, festivals de música o cicles de cinema són algunes de les diferents propostes que es duran a terme gràcies a aquest programa d’ajudes que, en 2019, aconseguirà una trentena de localitats.
El diputat responsable de l’àrea, Cèsar August Asencio, ha destacat que “l’objectiu és fomentar i acostar la cultura a tots els ciutadans de la província i contribuir al manteniment i la pervivència de tradicions, algunes tan emblemàtiques com l’Acte Sacramental dels Reis Mags de la Canyada”.
Entre les subvencions més destacades es troben sis ajudes de 7.900 euros cadascuna per a col·laborar en l’organització de la XXIX Mostra de Teatre d’Alcoi, l’IX Festival de Jazz d’Elx, el XXVII Festival de Música Tradicional i Popular de Dénia, el XIX Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant, la XXV Mostra Nacional de Teatre d’Almoradí i el XXII Festival Internacional de Guitarra José Tomás de Petrer.
A més, la Diputació d’Alacant aporta 7.150 euros al desenvolupament de la Primavera Hernandiana d’Oriola, 6.258 euros al Cicle de Música Sacra a la Rectoria del Ràfol d’Almúnia i 6.000 euros a l’activitat Setembre Musical de Bolulla.
El Misteri dels Reis de Gata de Gorgos, l’escenificació de la llegenda de L’Encantà de Guardamar del Segura o la representació de l’Acte Sacramental dels Reis Mags de la Canyada, que reben 5.000 euros cadascuna, són unes altres de les diverses propostes culturals que es duran a terme gràcies a aquesta convocatòria de subvencions.