La Diputació d’Alacant destinarà aquest any 182.000 euros al desenvolupament d’activitats culturals d’especial relleu en els municipis de la província. Mostres de teatre, recitals, festivals de música o cicles de cinema són algunes de les diferents propostes que es duran a terme gràcies a aquest programa d’ajudes que aconseguirà a 33 localitats.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar i acostar la cultura a tots els ciutadans de la província, amb propostes molt variades per a arribar a tots els públics”.

Entre elles estan la Mostra de Teatre d’Alcoi, la Mostra de Teatre de l’Alfàs del Pi, el Concurs de Música de Benidorm, el Festival de Música Tradicional i Popular de Dénia, la Primavera Hernandiana d’Orihuela, el Festival Internacional de Guitarra José Tomàs de Petrer o el Festival d’Arts Escèniques d’Estiu de Villena, tots ells dotats amb més de 7.000 euros d’ajuda per activitat.

A més, la Diputació ha destinat ajudes que ronden els 6.000 euros cadascuna al desenvolupament i organització d’esdeveniments com el Certamen Comarcal de les Arts Benejúzarte, Febrer Musical de Cox, el Festival Elx Jazz, el Festival Música a l’Estiu de Xàbia, la Setmana Musical d’Aigües, la Setmana Cultural Música a la Sang de L’Orxa o Els Concerts de Cambra de la Vall de Gallinera.

El Misteri dels Reis de Gata de Gorgos, el Certamen de Curtmetratges de Crevillent o el Festival de Cinema en L’Abdet de Confrides, són unes altres de les diverses propostes culturals que es duran a terme gràcies a aquesta convocatòria de subvencions, els imports de les quals oscil·len des dels 250 fins als 7.900 euros.